25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Nagyszabású multiplayer játékon dolgozik a Naughty Dog?

Erre lehet következtetni a stúdió legutóbbi álláshirdetéséből.

Írta: GeryG

Nagyszabású multiplayer játékon dolgozik a Naughty Dog?

A Naughty Dog neve sok-sok éve egyet jelent a legmagasabb minőségű akció-kalandjátékokkal. Ám játékaik mindig a nagyon erős egyszemélyes élményre épültek. Igaz volt ez az Uncharted és a The Last of Us franchise-ra egyaránt, bár az is igaz, hogy mindkettőhöz készült multiplayer mód is.

Ám ez a multi sosem volt több egyszerű kiegészítő játékelemnél, mindenki Nathan Drake vagy Joel és Ellie sztorijára volt kíváncsi. A stúdió azonban lehet, hogy a jövőben új vizekre evez, ugyanis a legutóbbi álláshirdetésében kifejezetten multiplayer economy designert keres.

Természetesen azonnal beindult a találgatás, hogy milyen projektről is lehet szó. Mert egy ilyen pozíció egy összetett és nagyszabású multiplayer játékot sejtet, egy sima deathmatchre vagy CTF-re építő többjátékos módhoz nincs szükség ilyen szakemberre. A hirdetésben azt is megjelölik, hogy a keresett szakembernek nem árt jártasnak lennie az „önkifejezés módjaiban”, ami nagyjából a karakterszerkesztést és a kozmetikai elemek rendszerét takarhatja.

Cikkajánló
The Last of Us: Part II teszt – Mindnek vesznie kell!

The Last of Us: Part II teszt – Mindnek vesznie kell!

Sarah Connor? Ellen Ripley? Lara Croft? Katniss Everdeen? Frászt! Ellie a legkeményebb nő a világon!

A feltételezések szerint a Naughty Dog egy nagy kaliberű online játékon dolgozik. Ugyanakkor ne feledjük el, hogy a The Last of Us: Part II eredetileg tartalmazott volna saját többjátékos módot, de a stúdió az egyszemélyes kampány tökéletesítése miatt – átmenetileg – félretette ennek a fejlesztését. Könnyen lehet, hogy most ezt a munkát folytatják, és ezt szeretnék magasabb szintre emelni. De persze simán benne van, hogy valami teljesen önálló és új alkotás formálódik a stúdiónál.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!