Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Ninja Gaiden: Master Collection jön nyáron

Multiplatform címként tér vissza a klasszikus nindzsás kaszabolda.

2021.02.18. 15:41 | szerző: Zoo_Lee | kategória: Játék

A legutóbbi Nintendo Direct során végre lehullott a lepel a régóta rebesgetett Ninja Gaiden remasterről, amely június 10-én jelenik majd meg, a várakozásokkal ellentétben pedig meglepően sok platformra: Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4 (utóbbiak esetében a visszafelé kompatibilitás miatt Xbox Series X/S és PS5 is) mellett a széria történetében először PC-re is megérkezik (ha nem számoljuk a meglehetősen gyengére sikerült Yaiba című spinoffot).

A Ninja Gaiden az azóta a Nioh szériával sikert sikerre halmozó Team Ninja mesterműve, amely jóval a Souls széria előtt már megismertette a játékosokkal az igazán brutális, helyenként már-már frusztráló kihívást. Részeinek közös motívuma, hogy még a legegyszerűbb mezei baka is méltó ellenfele lehet a főhősnek, Ryu Hayabusának, ha a játékos nem ismeri ki és használja megfelelően a védekezések, kitérések, hárítások és kombók rendszerét.

A Ninja Gaiden: Master Collection ráadásul mindhárom részből a legteljesebb, legjobb változatot fogja tartalmazni: az első részből - amely eredetileg még az első Xboxra jelent meg - a Sigma alcímű, PlayStation 3-ra megjelent, kibővített remastert, a második részből a Sigma 2 című PS3-as portot, míg a némileg gyengébb fogadtatásban részesedett fináléból a Razor's Edge alcímű, több tekintetben tökéletesített és javított változatot.

Hogy meghozzák a játékosok kedvét a klasszikus trilógia kipróbálásához, a Team Ninja még egy speciális promóciót is indít a népszerűsítésére: mától a Nioh 2 tulajdonosai (bármelyik platformon, bármelyik kiadás esetén) ingyenesen letölthetnek egy Dragon Ninja nevű skint, amely a játékos karakterének megjelenését átváltoztatja Ryu Hayabusára. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Ninja Gaiden: Master Collection

« Előző hír: Nyáron folytatódik az ötödik résszel a Samurai Warriors sorozat
Következő hír: Trust GXT 450 Blizz headsetteszt – Ó, azok a 2010-es évek… »