Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Ilyen lesz a Paradise Lost alternatív történelme

A játék új előzetesében összehasonlítják a valóságot és az alternatív történelmet, ahol a második világháború sokkal csúnyább véget ért.

2021.02.12. 21:26 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az eredeti tervek szerint valamikor 2020-ban kellett volna megjelennie a Paradise Lost kalandjátéknak, ám ebből semmi sem valósult meg. Olyannyira nem, hogy az All in! Games kiadó és a játékot fejlesztő PolyAmorous csapata még mindig nem tudja belőni, hogy végül mikor is lehet a premier.

A játék egy alternatív valóságban játszódik, amelyben a második világháború egészen másképp zajlott le, mint a valóságban. A háború első évei még a valóságnak megfelelően teltek, vagyis a náci csapatok előbb Lengyelországot, majd később Franciaországot is térdre kényszerítették. Ám ezt követően Afrika belső területei felé vették az irányt, ahol jelentős urán készletekre tettek szert, ezt pedig beindította a náci atomprogramot.

Eközben hadat üzentek a Szovjetuniónak is és a keleti fronton egészen Moszkváig masíroztak, amit el is foglaltak. Ezt követően hosszú évekre megfagytak a frontvonalak Európában, egyik fél sem tudott jelentősen a másik fölé kerekedni. Csakhogy az ’50-es években egy náci tengeralattjáró egészen az USA keleti partjáig merészkedett, ahol elsüllyesztettek egy civil hajót, ezzel pedig bevonták az USA-t is a háborúba. Az amerikai csapatok előbb elvágták Afrikában a nácik urán utánpótlását, majd nyugatról fokozatosan visszaszorították az anyaországig a csapataikat, miközben keletről az oroszok is új erővel nyerték vissza egykori területeiket. A nácik, mikor látták, hogy nincs más út, titkos bunkerekbe vonultak vissza és végső csapásként egész Európát atombombákkal szórták meg, amivel a kontinenst teljes nukleáris pusztulásra ítélték.

Itt ugrunk néhány évtizedet az időben, mivel a Paradise Lost 1980-ban játszódik. Akadt ugyanis egy bunker, amit lengyel felkelők elfoglaltak nem sokkal a bombázások előtt. Hogy mi zajlott a bunker betonfalai közt és mi lett a sorsa az oda visszavonult embereknek, azt már a játékosnak kell majd kiderítenie. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Paradise Lost

« Előző hír: Készül a Warhammer 40,000: Battlesector
Következő hír: Ilyen lesz a Paradise Lost alternatív történelme »