Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Megjelent PC-re és PS5-re a Nioh 2, hatalmas az érdeklődés

A Steamen háromszor akkora nyitányt produkált a játék, mint elődje, de akadnak negatív hangok is.

2021.02.08. 18:57 | szerző: GeryG | kategória: Játék

PlayStation 4-re már közel egy éve, 2020 márciusában megjelent Team Ninja akciószerepjátéka, a Nioh 2. Szép sikert is aratott a Sony konzolján, az elmúlt egy évben pedig több DLC is készült hozzá.

A fejlesztők tavaly novemberben jelentette be, hogy gyűjtői kiadás formájában idén PC-re is meg fog jelenni a játék – erre a mögöttünk hagyott hét végén sor is került végre. A Nioh 2 – The Complete Edition menetrend szerint meg is érkezett a Steamre, ahol meglehetősen erős rajtot vett.

Cikkajánló
Nioh 2 teszt – Visszatértünk a démonokkal teli Japánba
A Team Ninja csapata még mindig mesterien ért a Souls-formulához.
» Olvasd el!

A statisztikák szerint ugyanis a játék a rajt után máris háromszor több embert csigázott fel, mint 2017-es elődje. Ugyanakkor a Tecmo játékai PC-n általában nem szoktak túl erősen szerepelni és a negatív hangok most is hamar előkerültek.

Ahogy eltelt néhány nap, egyre több olyan negatív felhasználói értékelés érkezett a Nioh 2-re, amelyek kifejezetten a játék teljesítményét kritizálták. Sokan panaszkodnak a játék optimalizációs problémáira, miszerint egyszerűen nem fut stabilan, bizonyos effektek esetén a földbe áll az FPS-szám. A legtöbben azt javasolják, hogy a grafikai beállításokat – legalább az érintett effektek esetén – vegyük a legalacsonyabbra, de nyilvánvalóan ez csak egy átmeneti megoldás lehet. Emellett sokan számolnak be input-problémákról is. Bár a fejlesztők a PC-s változat esetében a 120 fps sebesség és az ultraszéles monitorok támogatása mellett a kezelőfelület és az irányítás átalakítását is ígérték, a jelek szerint egyelőre a billentyűzet és egér párosa nem működik kifogástalanul.

Ezzel együtt a Nioh 2 közel 3,5 ezer szavazat alapján jelenleg 72%-os tetszési indexet tudhat magáénak a Steamen, ami ha nem is kimondottan erős, de rossznak sem mondható. Akik panaszkodnak is a technikai problémák miatt, azok is elismerik, hogy ezeket leszámítva a játék egyáltalán nem rossz, sőt. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Nioh 2

« Előző hír: Új előzetesen a hamarosan megjelenő Little Nightmares II
Következő hír: Megjelent PC-re és PS5-re a Nioh 2, hatalmas az érdeklődés »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 1)

Shadowguard
Shadowguard 2021.02.09. 06:05
35 órám van eddig a játékban, eddig egyetlen dolognál volt gond a teljesítménynél. A Kamaitachi-t szűk térben használva tényleg érezhetően bezuhan az FPS, de nyílt tereken ezzel sincs probléma. És tegnap direkt rápróbáltam erre más képességekkel is, ugyanazon a helyen, de csak ennél szakadt be.
Ettől eltekintve a játék teljesen stabil, a billentyűzet+egérrel sem vettem észre semmi gondot. Nem mondom, praktikusabb lenne, ha nem a kontroller gombjaira hivatkozna a játék a menükben, de úgyis észben kell tartani a különböző parancsokat, szóval mindegy is.
Aztán persze lehet csak én vagyok szerencsés :)