Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü

A Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 is játszható lesz az új Teslában

A hírnek köszönhetően megugrottak a CD Projekt RED részvényei.

2021.02.01. 17:01 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

Néha félelmetes látni, milyen befolyása lett az idén 50. születésnapját ünneplő Elon Musknak. Elég, ha egyetlen szót kiír Twitter-falára, és hirtelen hatalmas emelkedést produkál egy kriptovaluta árfolyama vagy egy cég részvénye (még ha nem is feltétlenül azé, aminek kapcsán postolt...).

Az egyik legújabb ilyen "eseménynek" a CD Projekt RED volt a kedvezményezettje, ugyanis az ebben a hónapban érkező új Tesla Model S belsejéről múlt héten közzétett fotón a műszerfal közepén lévő hatalmas monitoron nem más játék képe bukkant fel, mint a The Witcher 3. (Nem sokkal később pedig Musk egy hozzászólásban kiegészítette mindezt még azzal a megjegyzéssel, hogy "És a Cyberpunk is fut rajta".) De már pár nappal korábban is utalt az új modell gamer funkcióira a Tesla-főnök, amikor megkérdezte követőit, hogy szeretnének-e játszani a The Witcherrel autójukban.

A postoknak köszönhetően a CD Projekt RED részvények gyors emelkedésnek indultak, a január 22-i 250 zloty körüli árfolyam a fenti kép publikálásának idejére egészen 369 zloty-ig nőtt, jelenleg pedig 306 zlotyn tanyázik. A lengyelek pedig ennek bizonyára igencsak örülnek, a Cyberpunk 2077-fiaskó ugyanis igencsak megtépázta cégük tőzsdei értékét.

Cikkajánló
Cyberpunk 2077 teszt – Az év játéka/bukása?/!
Emeljük piedesztálra vagy küldjük a pokolba a CD Projekt RED-et?
» Olvasd el!

A fenti képet megnézve amúgy olyan játékok borítóképe is felfedezhető még a képernyőn, mint a Fallout Shelter vagy a Cuphead, a The Battle of Polytopia, a Cat Quest, a Beach Buggy Racing 2 és a Stardew Valley, de ezek már korábban is szerpeltek a Tesla Arcade-ben.

A hírek szerint a Tesla Model S-ben egy 10 teraflop számítási teljesítményű számítógép lesz, ami igen közel áll az új konzolgenerációkhoz, a PlayStation 5 GPU-ja ugyanis 10,28, az Xbox Series X-é pedig 12 teraflopra képes. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Cyberpunk 2077 és a The Witcher a fő, 17 hüvelykes kijelzőn, vagy a hátsó, 8 colos képernyőn lesz majd játszható. Előbbire értelemszerűen egy-egy pihenő közben kerülhetne sor. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: Fotók: Tesla.com

Kapcsolódó játék: Cyberpunk 2077

« Előző hír: Megérkezett a World of Tanks 1.11.1-es frissítése
Következő hír: Légy te Sherwood hőse, jön a Robin Hood – Builders of Sherwood »