Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Mi újság a Chernobylite háza táján?

Sokat fejlődött és bővült a játék korai változata az egy évvel ezelőtti premier óta.

2020.11.02. 14:00 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Egy éve már, hogy megérkezett a Steamre és a GOG-ra a Chernobylite korai változata. A fejlesztők The Farm 51 az elmúlt időszakban sokat csiszolt rajta, mind tartalmilag, mind játékmenetileg bővült a játék. És tovább is fog bővülni a jövőben.

A készítők most több újdonságról is beszámoltak a projekt kapcsán. Az egyik legfontosabb, hogy szerződést kötöttek az All in! Games kiadóval, ami azért lényeges, mert így megnyílt az út a játék előtt a következő konzolgeneráció felé is, illetve így még több nyelvre le tudják fordítani, mint eredetileg tervezték.

A korai változat most egy vadonatúj játékmenet-bemutató mellett megkapta legutóbbi frissítését is, amely a stúdió tervei szerint az utolsó azelőtt, hogy a játék elérné tartalmilag végleges formáját. A frissítéssel további két küldetéssel bővült a tennivalók listája, a már felfedezhető helyszínek mellé újabbak érkeztek, illetve néhányat ezek közül is kibővítettek.

Új fegyvereket is be lehet szerezni (Chernobylite Blaster és Anti-Chernobylite Burner), amelyekre szükség is lesz, ha vissza akarunk térni a már bejárt helyszínekre, hogy felfedezzük azok új területeit, ezek ugyanis negyvennél is több új eseménnyel gazdagodtak. A fejlesztők a bázist is új helyiségekkel bővítették ki. A loot-rendszeren is alakítottak, az ellenség által eldobott holmik jobban passzolnak az adott küldetés igényeihez. Végül, de nem utolsósorban a mesterséges intelligencián is sokat faragtak, a járőröző katonák teljesen másképp viselkednek, mint eddig. A Black Stalkert pedig jobb csak nagyon felkészülten levadászni, máshogy nem is fog sikerülni.

Cikkajánló
Chernobylite early access próbakör – Nem jó, de nem is tragikus?
Csernobil katasztrófája és annak vélt vagy valós következményei mindig is jó táptalajt nyújtottak a videojátékoknak. De eddig csak nagyon kevés játék volt képes ebből bármit is kihozni.
» Olvasd el!

A Chernobylite a tervek szerint valamikor 2021-ben hagyhatja el korai változatát, ekkor PC mellett az aktuális és a következő generációs konzolokra is megjelenhet. A legutóbbi frissítés részletes leírását a Steamen találjátok. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Chernobylite

« Előző hír: World of Warcraft Shadowlands béta próbakör
Következő hír: Mi újság a Chernobylite háza táján? »