Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Football Manager 2021 részletek

Minden korábbinál nagyobb kontrollt kapunk a csapataink felett. Legalábbis ezt ígérik.

2020.10.20. 20:31 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Minden ősszel jön egy új FIFA és/vagy PES, és minden ősszel jön egy új Football Manager is. Aki nyers focit szereti, az úgyis az előbbi kettővel fogja szórakoztatni magát. Akit viszont jobban érdekel, hogy miként lehet egy gyenge csapattal is tisztességesen helyt állni egy bajnokságban, aki a kedvenc csapata minden meccsén a haját tépi a nem jól kitalált taktika miatt, az az utóbbiban élheti ki magát.

Idén sem marad ki az aktuális felvonás, november végén jön a Football Manager 2021, amelyről ma részletesebben is meséltek a készítők, sőt, még egy rövidke előzetest is fellőttek a világhálóra. A fejlesztők átdolgozták a játékosokkal és a médiával való kommunikációt, a meccsnapok is egy picit másképp zajlanak, a menedzserek nagyobb szót kapnak a játékostoborzásban, a szezon végén pedig új módokon is megünnepelhetik az elért sikereket.

Football Manager 2021 részletek

Egy menedzsernek nem csak a csapattagokkal kell szót értenie, de a média képviselőivel is, mert utóbbiak minden fél mondatát szétcincálják. Sokkal nagyobb szerepet kapnak a gesztusok, amelyekkel nyomatékosítani lehet a mondandónkat, legyen szó egy heti értekezletről vagy egy fontos meccs előtti taktikai megbeszélésről. Ide kapcsolódó újítás a quick chat funkció is, amellyel rövidebb, külön megbeszélést nem igénylő témákat lehet gyorsan lerendezni akár a játékosokkal, akár más csapatok menedzsereivel. Hogy ezek milyen témák, azt a fejlesztők egyelőre nem részletezték. Azt viszont igen, hogy úgy általában a dialógusok átalakulnak, sokkal átláthatóbbak lesznek, könnyebb lesz a gesztusokat is használni.

A meccsnapokon közvetlenül a meccs előtt egy utolsó taktikai megbeszélést tarthatunk a csapattal, ahol akár fel is forgathatjuk az előre megtervezett haditervet és felállást. Közben a szakmai stáb egy sor kulcsfontosságú információval is ellátja majd a menedzsereket. Ilyenkor még lehet reagálni az ellenfél aktuális felállására és várható taktikájára. A fejlesztők a mérkőzések kezelőfelületét is átalakítják, a meccseket pedig új eszközökkel és kamerákkal teszik élvezetesebbé. A meccsek után pedig rögtön részletes elemzéseket kapunk a történtekről, amelyekből tovább lehet fejlődni.

Football Manager 2021 részletek

A menedzserek az átigazolási időszak előtt külön megbeszélést tarthatnak a megfigyelőknek, akiknek külön feladatokat, prioritásokat szabhatnak meg. Részletes elemzéseket és riportokat kaphatnak a csapat hiányosságairól, felállíthatják a hosszú távú átigazolási terveket. A játékosok ügynökeinél lehet majd puhatolózni, hogy egyáltalán érdekli-e a klienség a csapatunk, van-e értelme pénzt, időt és energiát fordítani a szerződtetésére.

Football Manager 2021 részletek

Végül, de nem utolsósorban a szezonok végén visszatekinthetünk az elért sikerekre, a pályán pedig új trófeaátadó ünnepségen örülhetünk az eredményeink gyümölcsének. Még akkor is lehet ünnepelni, ha épp csak a kiesést kerültük el csapatunkkal. Emellett az ünnepségek után a médiában is nagyobb a hype a csapat körül.

Football Manager 2021 részletek

Egyelőre ennyit lehetett megtudni a Football Manager 2021-ről. Ahogy az utóbbi években mindig, úgy idén is több kiadásban fog megjelenni a játék, hiszen külön készül a mobiltelefonokra és a PC-re szánt változat is. Mindegyik november 24-én fog megjelenni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Football Manager 2021

« Előző hír: Hamarosan indul a Chicken Police nyomozópárosának kalandja
Következő hír: Call of Duty: Black Ops Cold War multiplayer béta próbakör »