Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Gallokkal bővül a Sid Meier’s Civilization VI: New Frontier

A New Frontier szezon harmadik csomagja holnap érkezik.

2020.09.23. 15:36 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Firaxis és a 2K még tavasszal erősítette meg, hogy egy egész szezonnyi újdonsággal tervezik bővíteni a Sid Meier’s Civilization VI-ot, ez a projekt a New Frontier nevet kapta. Az első bővítőcsomag már májusban be is futott, a Maya & Gran Colombia Packot júliusban követte a második csomag, az Ethiopia Pack. A folyamat nem állt le, a stúdió az elmúlt hónapokban keményen dolgozott, munkájuk gyümölcse pedig a holnap megjelenő harmadik bővítés, a Byzantium & Gaul Pack lesz.

Ebben tehát két új népet köszönthetünk majd: a II. Baszileiosz által vezetett Bizánci birodalmat és az Ambiorix vezette Gallokat. Ahogy a többiek is, úgy ez a két nép és vezetőik is rendelkeznek bizonyos egyedi vonásokkal, egységekkel és képességekkel.

A bizánciak egyedi vonása a Taxis, amely minden szent város után minden egyeségnek extra támadóerőt és hitet ad. Ha egy egység elesik, a bizánciak hite terjed a környéken. II. Baszileiosz császár egyedi képessége a Porphyrogénnētos, amely lehetővé teszi minden könnyű- és nehézlovassági egységnek, hogy teljes sebzést okozzon minden olyan városnak, amelyben a bizánciak hite honos.

A Bizánci birodalom két egyedi egységet is kap: a vízi Dromon a Quadrireme-t váltja nagyobb hatótávval és más egységek ellen támadási bónusszal. A Tagma pedig a lovagot váltja ki, és a környezetében extra támadóerőt és hitet kölcsönöz a szövetséges egységeknek. A bizánciak egyedi kerülete a szórakoztatóközpontot leváltó Hippodrome, amelyet sokkal olcsóbb felépíteni és extra kényelmet ad. Ráadásul a megépítésével kapunk egy lovassági egységet is ajándékba.

De a gallokat sem kell félteni. Az ő egyedi vonásuk a Hallstatt Culture, amely a bányák közelében ad extra kultúrát a nem birtokolt területekre, és általánosságban is több kultúrát kínál. Ambiotrix egyedi képessége a King of the Eburones, amely extra kultúrát ad minden toborzott nem civil egység költségei után. Emellett a közelharci, a lovasság elleni és a távolsági egységek is extra támadóerőt kapnak, ha egymással szomszédos területen állnak.

A gallok egyedi egysége a Gaesatae, amit a harcos helyett kapunk meg. Bár drágábban toborozható, extra támadóerővel rendelkezik és a területvédő potenciálja is nagyobb. Az egyedi kerület pedig az Oppidum, amely olcsóbb és hamarabb is válik elérhetővé az ipari zónánál. Megépítésével megkapjuk az Apprenticeship technológiát. Emellett önállóan is képes magát védeni, eleve rendelkezik távolsági támadási lehetőséggel, illetve bónuszokat is kap a szomszédos kőfejtőktől és stratégiai erőforrásoktól.

Az új csomag a két új népen kívül elhozza a Dramatic Ages játékmódot is, de ehhez szükség van a Rise and Fall és a Gathering Storm kiegészítőkre is. Emellett új természeti csodák és egy új térképtípus is kerülnek vele a játékba. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Sid Meier's Civilization VI

« Előző hír: Nem kapunk FIFA 21 demót
Következő hír: WRC 9 teszt – Játsszuk le a képernyőn az igaz 2020-as szezont! »