Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Hoppá, a Microsoft megvásárolta a ZeniMaxot!

Hogy ez mit jelent? Többek közt azt, hogy a Microsoft a Bethesda kiadót és annak szerződött stúdióit is lenyelte.

2020.09.21. 19:56 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Könnyen lehet, hogy a videojáték-ipar idei évének egyik legfontosabb lépését jelentették be ma délután. A Microsoft ugyanis potom 7,5 milliárd dollárért megvásárolta a ZeniMax Media cégcsoportot.

Akinek esetleg ez így nem mondana semmit, azoknak lehet újdonság, hogy a ZeniMax többek közt a Bethesda kiadó anyavállalata is, vagyis a Microsoft ezt a kiadót is megkaparintotta – annak összes leszerződött stúdiójával együtt.

Ez azt jelenti, hogy a jövőben ők rendelkeznek az olyan franchise-ok jogaival, mint a Doom, a Quake, a The Elder Scrolls, a Prey, a Fallout, a Wolfenstein vagy épp a Dishonored. Stúdiókból sem akármilyen galériát kaparintottak meg: Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog és a Roundhouse Studios is alájuk tartozik mostantól.

Egyelőre csak találgatni lehet, hogy a Microsoftnak milyen távlati tervei vannak a fent említett franchise-okkal, de attól azért nem kell tartani, hogy a fiók mélyére űzik B.J. Blazkowiczot vagy épp a Doom Slayert. De könnyen lehet, hogy ezek a szériák a jövőben már csak PC-re és az aktuális Xbox konzolokra fognak megjelenni az Xbox Games Pass keretein belül. Ez érvényes lehet az olyan most is futó fejlesztésekre is, mint a The Elder Scrolls VI vagy a Starfield. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Ez nem tartott soká – ennyi volt a Disintegration multija
Következő hír: A fejlesztők mutatják be a Black Legendet »