Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Egyéb

Statisztákat várnak a következő Vakondok filmhez

Stamps Back címmel készül az újabb dokumentumfilm.

2020.07.09. 10:45 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A hazai játékfejlesztés hőskorát, azaz a '80-as és '90-es évek világát bemutató Vakondok 4 után a készítők újabb dokumentumfilmbe kezdtek bele, amely szintén ezt az időszakot mutatja be, azonban ezúttal nem (csak) a videojátékok szemszögéből.

„Becsempészett számítógépek, feltört játékok, piacon árult másolt videójáték-kazetták, postai levélben küldözgetett floppylemezek, amerikai BBS szerverhez csatlakozó Matáv telefonfülke, lemezújságok, copy partyk, Csoki klub, és az önszerveződő magyar számítógépes szcéna létrejötte a '80-as '90-es években.” - írják a Stamps Back – Egy Vakondok-történet alkotói új filmjük témáiról.

A korábbi epizódhoz hasonlóan ezúttal is számos, a korszakban aktívan ténykedő szereplőt megszólaltatnak, azonban lesz pár illusztrációs felvétel is, amelyhez statisztákat keresnek a készítők. A szeptember 20-ára tervezett forgatásban való részvételre itt lehet jelenkezni. (Külön felhívják a figyelmet, hogy ez nem valamiféle buli lesz, ahol a cél, hogy mindenki jól érezze magát, hanem a rendező-asszisztens instrukcióit kell követnie mindenkinek. Cserébe azonban a statiszták elmondhatják magukról, hogy benne voltak ebben az ismét remeknek ígérkező filmben, és akár az IMDb-be is bekerülhetnek.)

A Stamps Back befejezését 2021-re tervezik a készítők, a legfrissebb híreket pedig a hivatalos weboldalon lehet megtalálni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

A felső képen a híres „görbe lábú ninja” látható a Commodore Világ 1989-ben megjelent legelső számának borítójáról. Kodreán Zoltán munkája.

« Előző hír: Darius Cozmic Collection Arcade és Console csomag
Következő hír: Ha/Ver képregények – Avagy néhány igen nyomós ok, hogy miért nem működnének a szuperhősök a valóságban »