Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Eltávolították az OK jelzést a Call of Duty: Modern Warfare-ből

És mindez lehet, hogy egy rosszul elsült tréfa miatt történt.

2020.07.08. 12:50 | szerző: Dino | kategória: Játék

Az Infinity Ward ez év elején tette be a Call of Duty: Modern Warfare-be (és annak battle royale módjába, a Warzone-ba) az OK jelzést, az elmúlt napok során azonban el is távolította a játékokból ezt a lehetőséget. Hivatalos indoklást még nem adtak ki, de úgy tűnik, egy korábbi hoax/médiahack az alapja az egésznek, ami az idők során egész rossz irányba ment.

Történt ugyanis, hogy 2017-ben a 4Chan fórum felhasználói elkezdték terjeszteni, hogy az általánosan használt OK jelzésbe (hüvelyk- és mutatóujjak összeérintve, többi ujj kinyújtva) belelátható a WP rövidítés, ami jelentheti a fehérek felsőbbrendűségét "white power" kifejezést. Ezt igyekeztek a közösségi média mellett minden lehetséges felületen nyilvánosságra hozni, aminek az lett az eredménye, hogy szélsőségesek tényleg elkezdték ilyen jelentést beleértve használni. Odáig ment a dolog, hogy az antiszemitizmus és gyűlölet ellen dolgozó Anti-Defamation League is felvette a kézjelet a gyűlöletjeleket tartalmazó adatbázisába, mint „a fehér felsőbbrendűség kifejezése”.

Az Eurogamer felvette a kapcsolatot az Infinity Warddal és a Call of Dutyt kiadó Activisionnel, azonban még nem kaptak választ, hogy mi volt a tényleges oka az OK jel eltávolításának. A fentiek alapján simán elképzelhető, hogy a Black Lives Matter mozgalom egyfajta mellékhatásaként került ki a játékból ez a lehetőség.

A Call of Duty: Modern Warfare-ben amúgy sokan ügyességük prezentálására használták ezt a gesztust: bal kezükkel mutatták az OK jelet, miközben jobb kezükkel lelőttek valakit. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: Kép: /r/modernwarfare

Kapcsolódó játék: Call of Duty: Modern Warfare

« Előző hír: Megjelent a Warfare 1944 korai változata
Következő hír: Készül a Test Drive Unlimited Solar Crown »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 12)

Trufa
Trufa 2020.07.08. 18:47
Így van, tiltsák be a széntablettát is! :D
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin 2020.07.08. 20:32
Az egész hajmeresztő dolgok ellen, amik mostanában mennek végbe, 150 híres személy aláírásával nyílt levelet tettek közzé
Raistlin666
Raistlin666 2020.07.08. 23:11
Nincs köztük se egy NFL játékos se egy tisztességes YT influenszer! Minimum egy gender semleges filmsztár lenne vagy valami! Szánalmas próbálkozás/ellenszélben hugyozás!X-(
razak
razak 2020.07.09. 10:33
Az ilyen átgondolatlan "megoldásokkal" nem lehet eredményeket elérni, ez csak olaj a tűzre és nevetség tárgyává teszi azt amiről szól, illetve kellene, hogy szóljon ez az egész. Borzasztóan kontraproduktív. Semmilyen jelképet nem engedek át, semmiféle radikális csoportnak, ami eredetileg nem őket hivatott jelképezni jöjjön az akármelyik oldalról. Például az Árpád-sáv számomra abszolút minden magyaré és az egységet közvetíti felém,nem csak egy csoporté/szubkultúráé, még ha manapság leggyakrabban náluk is jelenik meg, mint szimbólum. Ez talán érzékelteti azt az őrületet ami Amerikában és világszerte folyik, nagyon rossz irányba megyünk, amikor ahelyett, hogy magára a LÉTEZŐ problémára keresnénk gyógyírt, ilyen pitiáner tiltásokkal szeretnénk orvosolni azt. Nem mellesleg ezt a jelzést a fekete/hispán stb. bandatagok is használták már évtizedekkel ezelőtt és nagyon helyesen nem társították kizárólag hozzájuk...most sem kéne.
bandi1
bandi1 2020.07.10. 10:09
Bezzeg az feltartott ököl, az oké. Aminek nevében megölnek fekete rendőröket, 8 éves kislányokat Amerikában, csakmert egy bűnöző halottra (George Floyd) emlékeznek. Szánalmas az egész. A játék, a film és a zeneipar ugyanazok kezében van.