Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Metal: Hellsinger - zenei ritmusjáték FPS-be öltöztetve

Matt Heafy és Alissa White-Gluz is hangját adta a különös shooterhez.

2020.06.12. 23:55 | szerző: Dino | kategória: Játék

David Goldfarb korábban a Battlefield: Bad Company 2 és Battlefield 3 vezető designereként, valamint a Payday 2 játékrendezőjeként dolgozott, így talán nem lepődünk meg azon, hogy újabb munkája is egy akciójáték lesz. A The Outsiders csapattal azonban egészen újszerű elemet visz az FPS-ek stílusába, ugyanis a Metal: Hellsingerben a zenei ritmusjátékokkal ötvözi a shooterek játékmenetét.

Minden pályához egy dal kapcsolódik, amelyeket rétegekre bontottak. Teljesítményünktől függ, hogy ezekből a rétegekből mennyit hallunk egyszerre: kezdetben atmoszférikus háttérzene indul el, a pálya végére pedig összeáll egy erőteljes metalhimnusz.

A játékhoz természetesen a címnek megfelelően a keményebb zenei irányzatokat választották a fejlesztők, a számokat pedig a Two Feathers Studio, azaz Elvira Björkman és Nicklas Hjertberg párosa szerezte. Az énekhanghoz (esetenként hörgéshez...) pedig olyan ismert neveket kértek fel, mint például Matt Heafy (Trivium), Mikael Stanne (Dark Tranquillity), Björn Strid (Soilwork) és Alissa White-Gluz (Arch Enemy).

A Metal: Headsinger 2021-ben, a Funcom kiadásában jelenik meg, PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, valamint Xbox One-ra és Xbox Series X-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Metal: Hellsinger

« Előző hír: Desperados III teszt – Egy klasszikus méltó folytatása
Következő hír: PS5-re költözik Ratchet és Clank, jön a Rift Apart »