Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

gamescom 2020

Online rendezik meg a gamescomot

Hagyományos formájában elmarad a kölni gamer expo.

2020.04.17. 07:34 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2020

Bár tegnap megérkeztek sajtóbelépőink, már akkor várható volt, hogy az idei gamescomot nem rendezik meg a szokásos módon. Németországban ugyanis augusztus 31-éig betiltották a tömegrendezvényeket, így a több százezer látogatót váró kölni gamer esemény se kerülhet megtartásra, hiszen augusztus 25-29-i dátumával beleesik ebbe az időbe. Közben pedig megküldték a hivatalos közleményt is.

A szervezők már két héttel ezelőtt is jelezték, hogy elkezdték tervezni egy esetleges online változat lehetőségét, de akkor még a május közepi helyzettől tették függővé, hogy lesz-e hagyományos rendezvény vagy sem. Ezt most a németországi döntés egyértelműen eldöntötte, így idén rendhagyó módon, online formában lesz megtartva a gamescom, valamint a hozzá kapcsolódó játékfejlesztői konferencia, a devcom.

A gamescom Opening Night Live bemutatót és a gamescom now-t már tavaly is lehetett online nézni, most azon dolgoznak a szervezők, hogy ezek mellé minél több tartalmat biztosíthassanak a virtuális esemény látogatóinak. További részleteket május közepén fognak erről nyilvánosságra hozni. Aki már megvette a belépőjegyét, annak természetesen vissza fogják téríteni az árát - ahogy a kiállítók által befizetett előlegeket is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Fotó: gamescom/Koelnmesse

« Előző hír: Hotshot Racing próbakör – Múltidéző kocsikázás
Következő hír: Neil Gaiman képregények: Halál-gyűjtemény és Sandman I. »