Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Újabb Humankind fejlesztői napló, ezúttal a tájról

Egy birodalomépítő játékban bizony nagyon nem mindegy, hogy milyen a terep.

2020.02.25. 17:12 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az Amplitude Studios nemrégiben útjára indított egy új videósorozatot, amelyben a Humankind fejlesztéséről mesélnek nekünk. Vagyis lényegében egy fejlesztői naplóról van szó, amelynek első bejegyzésében a játék mögötti inspirációt tárták a rajongók elé.

A napokban megérkezett a második felvonás, amely már sokkal konkrétabban foglalkozik magával, a játékkal. Még pontosabban a környezettel, tájjal, tereppel foglalkozik. Mint minden magára valamit is adó birodalomépítő játékban, úgy a Humankindban is kiemelten fontos lesz, hogy milyen terepen terpeszkedik birodalmunk.

Ha városainkat különféle éghajlatokon húzzuk fel, akkor népünk változatosabb erőforrásokhoz juthat. Ha egységeinkkel egy völgyön haladunk éppen keresztül, jelentősen lecsökken a látótávolságuk. Ha viszont magaslatról indítunk támadást az ellenséggel szemben, akkor jelentős előnyhöz juthatunk.

Ilyen és ehhez hasonló érdekességekről mesélnek a készítők a fenti videóban. Minél többet látunk a Humankindból, annál inkább érezzük úgy, hogy a Civilization sorozat végre tényleg kemény kihívóra találhat valamikor idén. ■

Kapcsolódó játék: Humankind

« Előző hír: MotoGP 20 bejelentés
Következő hír: Három nap múlva GameDevDay Academy »