Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Papírdobozra vált minden PC-s megjelenésénél a SEGA

A Football Manager 2020 után mostantól minden PC-s megjelenés környezettudatos csomagolást kap.

2020.01.30. 23:16 | szerző: Dino | kategória: Játék

Tavaly ősszel írtuk meg, hogy a Sports Interactive és a SEGA Europe a Football Manager 2020 csomagolásával környezetünkre is gondol, ugyanis műanyag helyett újrahasznosított papírból készült a játék doboza, és a csomagolás is újrahasznosítható fóliával történt.

Nos, mint most kiderült, ez csak az első fecske volt a kiadónál, ugyanis úgy döntöttek, mostantól minden PC-s megjelenésük fizikai változata hasonló csomagolást fog kapni, kezdve a február 6-án megjelenő Total War: ROME II – Enemy at the Gates Editionnel. Mind a tok, mind a mellékelt leírás 100%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható anyagból készül, a nyomtatáshoz pedig vizet és növényi festéket használnak. Természetesen a DVD korong marad a szokásos, azon jelenleg még nem tudnak változtatni a fizikai adathordozós változatnál.

Cikkajánló
Újrahasznosított Football Manager 2020
Remélhetőleg a játékot nem korábbi játékok újra hasznosításával készítik el, de a csomagolását mindenképp.
» Olvasd el!

Miles Jacobson, a Sports Interactive stúdió igazgatója tavaly szeptemberben a szórakoztatóipar többi képviselője felé is megfogalmazta kérését, hogy törekedjenek a filmek, játékok és zenék esetében is környezetbarát csomagolási megoldásokat keresni, hogy minél jobban csökkenhessen a hulladéktermelés. Kiadópartnerük, a SEGA most ezt az utat választotta, kíváncsian várjuk, kik csatlakoznak még ehhez a kezdeményezéshez. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Filament próbakör – Snake az űrben
Következő hír: Konzolokra is megérkezett a Pillars of Eternity II: Deadfire »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 2)

Gobiakos
Gobiakos 2020.01.31. 13:45
De klassz ez, tetszik a hozzáállásuk! :love:
Pras
Pras 2020.01.31. 14:22
Hueeet', ezt én azért valahol az őszinte tenni akarás és a PR közé pakolnám valahol. Vegyük pl. azt, hogy "a csomagolás is újrahasznosítható fóliával történt." - a tokok is ugyanígy hőre lágyuló polimerből készülnek, újrahasznosíthatóak. Amiért pedig nem hasznosítják/hasznosították őket újra, az ugyanaz az ok (többek közt), amiért a mostani "újrahasznosítható" fóliát sem fogják: a reciklálás a begyűjtéssel, válogatással, darálással stb. együtt drágább, mint venni egy marék új granulátumot.
Mindettől függetlenül az irány természetesen jó és díjazandó. Engem különösen érdekelne pl. a "növényi festék", mert az ugyan önmagában nem jelent olyan baromi sok mindent, de ha valóban lebomló - vagy legalább lebontHATó - és a keletkező termékek is a környezettel kompatibilisek, akkor az legalább a papírdobozt illetően valóban egy szép eredmény. Azért nem tagadom, némi szkepticizmus akad bennem - de ismétlem, az, hogy "kúl" lett a környezetvédelem, az minden, csak nem rossz, illetve ezt is csak el kell kezdeni valahol. Csak legyen folytatása is.

Mondjuk eleve árnyalja a dolgot, hogy az "Enemy at the Gates Edition" esetében a legjobb környezetvédelmi megoldás eleve az lett volna, ha kiadásra sem kerül, a csomag ugyanis csak a már (esetleg évek óta) létező elemek újbóli keverése és összegyúrása, gyakorlatilag a fizikai forgalmazókat kijátszandó. Az üzenet interpretálható olyanformán így már, hogy "a profit érdekében fölösleges szemetet termelünk, de abból legalább kevesebbet!"