Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü

Megújult a Razer DeathAdder és Basilisk

Mindkét gamer egér V2 utótagot kapott a neve mögé, de ennél azért több az újítás.

2020.01.21. 14:07 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

A Razer két népszerű, gamereknek szánt egerét is plasztikázta egy picit. A DeathAdder első generációja még 2006-ban került a piacra, az elmúlt közel másfél évtizedben pedig több változata is megjelent, köztük nem egy kifejezetten valamelyik aktuálisan megjelent játékhoz kötődve. A Basilisk hozzá képest még egészen fiatal, hiszen 2017 óta érhető el a boltok polcain.

Mindkét egér idén megkapta új generációs kiadását, amelyet a nevük mögé biggyesztett V2 utótag hivatott jelölni. Mindkettejük esetében az egyik legfontosabb technológiai újítás, hogy a mikrokapcsolókat az eddig használt Omronról saját fejlesztésűre cserélték, amelyek az ígéretek szerint 70 millió kattintásig garantáltan hibátlanul működnek majd. Emellett mindkettőben az új Focus+ optikai érzékelő követi a mozgásokat, amely 20 000 DPI-s felbontást ígér. Az új Smart Tracking, Asymmetric Lift-Off és Motion-Sync funkciók révén a Focus+ optikai érzékelő egy hihetetlen pontosságot ígér. Mivel mindkét egér vezetéken kapcsolódik a PC-hez, érdemes megjegyezni, hogy a kábelük is újfajta, az eddig megszokott textilnél jóval rugalmasabb borítást kapott.

A DeathAdder V2 megjelenésében is változott kissé, ugyanis faragtak a súlyából néhány grammot, illetve valamivel karcsúbbá is vált. A két oldalán gumírozott felületet kapott, hogy mozgatás közben is stabilan lehessen tartani. Az egér összesen nyolc programozható billentyűt kapott, valamint támogatja a Razer Chroma RGB-világítást is.

A Basilisk V2 nem kevesebb, mint tizenegy programozható billentyűvel rendelkezik. Emellett az alján találunk egy kapcsolót is, amellyel a görgő működési elvét változtathatjuk meg szakaszosról szabadon futóvá.

A Razer DeathAdder V2 ajánlott fogyasztói ára 79,99 euró, míg a Razer Basilisk V2-é 89,99 euró. Mindkét egér megvásárolható a Razer hivatalos oldalán. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Halo Jones balladája – Feminista űropera [képregény]
Következő hír: PlayStation 5 pletykák »