25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Trust Gaming GXT 133 Locx egérteszt – Vonalak mindenhol

Olcsó és mutatós, de pont annyit tud, amennyit ebben a kategóriában a többiek.

Írta: GeryG

Trust Gaming GXT 133 Locx egérteszt – Vonalak mindenhol

A Trust annak ellenére, hogy hosszú-hosszú évek óta jelen van a piacon, valahogy sosem kap akkora reflektorfényt, mint a nevesebb konkurencia. Ez persze nem azért van, mert termékei annyival rosszabbak lennének, inkább azért, mert ők talán kevesebb forrást fordítanak a marketingre. Pedig a Trustnak is elképesztően bőséges és szerteágazó termékkínálata van: egerek, billentyűzetek, hangszórók, fej- és fülhallgatók, webkamerák – hogy csak a mainstream vonalakat nézzük. De ezek mellett találunk ruházati kiegészítőket, bútorokat (székeket és asztalokat is gyártanak), okostelefonos kiegészítőket, sőt, még okosotthon-megoldások tucatjait is. Jelen írásom alanya mégis egy teljesen hétköznapi eszköz, a GXT 133 Locx. Hogy mi ő? Egy csupa vonal és fény egérke.

Trust Gaming GXT 133 Locx egérteszt – Vonalak mindenhol

A GXT a Trust játékosoknak szánt termékvonalát takarja (teljes nevén a Trust Gaminget), amelyben egész széles palettán mozognak a különféle egerek, billentyűzetek, kontrollerek és kormányok, headsetek és más perifériák, de még a bútordarabok is. Közülük az egerek viszonylag szűkebb árskálán belül helyezkednek el, amely sok más konkurens termékhez képest kimondottan barátibb árakat jelent. A GXT 133 Locx nagyjából 4-5 ezer forintért vásárolható meg. De mit is kapunk ezért? Nos, szigorúan nézve egy egyszerű, tudásában semmi kimagaslót nem nyújtó, de amit tud, azt korrekten teljesítő egeret. Bár alapvetően játékosoknak szól, nem feltétlenül az e-sport mérkőzéseken szocializálódott, ujjanként tizenkét billentyűt egyszerre vezérlő profikat célozták meg vele. Ez kérem, elsősorban az otthoni, „hétvégén játszom egy-két órát” közönségnek szól, akiknek nem a száznegyvenkét extra programozható billentyű a fontos.

A 133 Locx hamisítatlan Trust GXT egér, már ami a designt illeti. A ház szimmetrikus kialakítású, de valójában csak jobbkezes (bár a hivatalos oldal kétkezesként említi), mert a két extra – előre és hátra lapozó – billentyű a bal oldalán kapott helyet, a hüvelykujj alatt. A görgő mögött találunk még egy gombot, amellyel a dpi-t növelhetjük. Négy profil van, ezek 800 és 4000 dpi között mozognak. A látvány feldobásáért – mert mégiscsak egy gamer egérről beszélünk – az egész egeret behálózó vonalak felelnek. Ezek négy különböző színben pulzálnak: kék, zöld, piros és rózsaszín. Amikor beállítjuk az egér dpi-felbontását, akkor egyúttal a színek között is váltunk, ezt külön szoftverrel vagy billentyűvel nem lehet felülírni. Ugyanakkor, ha a fél percig nem mozgatjuk az egeret, akkor alvó állapotba kerül, ami azt jelenti, hogy magától kezdi váltogatni a színeket. (Hogy ez mitől alvó állapot, arról a mérnököket kell megkérdezni.) A GXT 133 Locx egy közel kétméteres, szövetborítású, USB 2.0 kábellel csatlakozik a PC-hez, de konzolokkal is használható.

Trust Gaming GXT 133 Locx egérteszt – Vonalak mindenhol

Az Trust Gaming GXT 133 Locx használata kényelmes, habár az általam egyébként használt Logitech egérhez (G402 Hyperion Fury) képest nekem picit túl „áramvonalas”. Ez alatt azt értem, hogy használat közben ugye időnként meg kell emelni az egeret, hogy arrébb tegyük. Nos, e téren néha előfordult, hogy a kétoldali – egyébként szép – lekerekítés miatt egyszerűn kicsusszant a kezemből. Ezt hibának nem rónám fel, inkább csak megszokás kérdése. A két egeret egyébként párhuzamosan használtam, játék közben is igyekeztem hol egyiket, hol másikat markolászni. A tapasztalat: teljesen ugyanolyan jó volt ezzel az olcsó egérrel lövöldözni vagy egységeknek parancsokat osztogatni, mint a nála jóval drágább társával.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy soha többet senki ne vegyen méregdrága egeret, mert azért megvan azokban az a plusz, amiért többe kerülnek. Inkább azt mondom, hogy ha valaki tényleg csak hobbiból játszik, tényleg csak heti néhány órát tölt e hobbijával és tényleg nincs semmi konkrét extra elvárása egy egértől, akkor egy Trust Gaming GXT 133 Locx is tökéletesen ki fogja szolgálni. Hogy a szavatossága kitart-e addig, mint egy drágább egéré? Nos, erre az a válaszom, hogy fogalmam sincs, talán egy-két év múlva meg tudnám mondani. De ha esetleg nem is húzza ki addig, mert a mikrokapcsolók előbb megadják magukat (legalábbis nálam eddig minden egér itt adta fel, esetleg a görgőnél), akkor sincs nagy tragédia: 5-6 ezer forintért vehetek újat belőle.

A tesztterméket a Trust Gaming biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Trust Gaming GXT 133 Locx egérteszt – Vonalak mindenhol
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!