Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü

Nintendo Switchre hajaz, de PC az Alienware Concept UFO

Első ránézésre akár Nintendo Switch 2-nek is tűnhet a CES-en bemutatott eszköz, de valójában egy Windows 10-et futtató hordozható PC.

2020.01.07. 17:30 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

A Nintendónak a Switch-csel sikerült az, ami a Wii U-val nem: újra meghatározó szereplővé válni a konzolok piacán. Miben rejlik a Switch igazi vonzereje? Hogy egyetlen eszköz áráért kapunk egy asztali konzolt és igény szerint egy hordozható játékgépet is, amelyen ráadásul egészen jó kis játékok érhetők el. Mindezt kimondottan ötletes megoldásokkal vértezték fel, így nem meglepő, hogy több más gyártót is megihletett a Switch.

Nintendo Switchre hajaz, de PC az Alienware Concept UFO

Ilyen az Alienware is (vagyis ma már voltaképpen Dell), amely a CES-re tartogatta a Concept UFO bemutatóját. Miről is van szó? Ha csak a képre nézünk, akkor vagy egy Switch-utánzatra vagy éppenséggel akár a Switch 2-re is gondolhatnánk. De egyáltalán nem erről van szó. A Concept UFO ugyanis valójában egy egyedi kivitelezésű PC.

Erről beszélt a Dell munkatársa, Ray Watkins is. Elmondása szerint nagyon bíznak benne, hogy a Concept UFO rövid időn belől teljesen elszeparálódik majd a Switchtől, és a felhasználók sem vonnak majd párhuzamot köztük. Hozzátette, a legnagyobb különbség az UFO, a Switch vagy épp bármely más hordozható játékgép között, hogy ez valójában egy teljes értékű PC-nek felel meg. Operációs rendszerként is Windows 10-et választottak, így az összes PC-s játék gond nélkül futtatható lesz rajta.

Nintendo Switchre hajaz, de PC az Alienware Concept UFO

Kialakításában viszont valóban a Nintendo megoldásaira hajaz a készülék, hiszen a központi egysége egy tablet, amelynek két oldalára egy-egy levehető (és összeilleszthető) kontroller került. Az UFO hordozható, de egy dokkolóval TV-re vagy monitorra is rá lehet majd kötni.

A Dell egyelőre nem árult el pontos részleteket az eszköz specifikációival kapcsolatban. És könnyen lehet, hogy végül soha nem is fog, ugyanis a Concept UFO egyelőre csak egy prototípus. Bár a képek és az élménybeszámolók alapján egy nagyon jól összerakott és kiforrottnak tűnő készüléknek tűnik, egyelőre nem tudni, hogy valaha is a boltokba kerülhet-e. Ha így lesz, akkor úgyis közzéteszik majd a hardver adatait, és az is kiderül, hogy mindezért mennyi pénzt kér el a Dell. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Leleplezték a PlayStation 5 logóját
Következő hír: Transport Fever 2 teszt – Az Urban Games harmadik szállítmányozós játéka »