Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Veszélybe került a GameStar jövője

A PC Guru után az egyetlen megmaradt gamer lap sorsa is bizonytalanná vált.

2019.12.03. 09:06 | szerző: Dino | kategória: Játék

Sokan, sok helyen és sokszor temették már a nyomtatott sajtót. Az online magazinok indulása, no meg a videós tartalmak igencsak átformálták a tartalomfogyasztási szokásokat az utóbbi két évtizedben, aminek következtében a kézbe fogható lapok eladott példányszáma rohamos csökkenésnek indult. Így történt a gamer magazinok esetében is, ahol a PC Guru és a GameStar volt az utolsó két harcos, azonban két héttel ezelőtt az előbbi feladta a küzdelmet. Kíváncsian vártuk, mi lesz a folytatás a GameStar egyeduralkodóvá válásával, de mostanra kiderült, hogy náluk se túl fényes a helyzet.

Míg a 20 évvel ezelőtt elindult GameStar egykor akár húszezres eladásokkal is büszkélkedhetett, mostanra alig párezer darab fogy belőle havonta (értesüléseink szerint tavaly valahol 3600 körül volt az értékesített példányszám), ez pedig nem elég ahhoz, hogy behozza a költségeket. A lap szerkesztősége azonban úgy döntött, utolsó próbálkozásként még megpróbálnak az olvasóikhoz fordulni, egyfajta közösségi gyűjtés formájában: ha december 31-éig összejön 2500 új vagy megújított előfizetés, akkor februártól egy éven át tudják folytatni a magazin kiadását. (A januári számra így se lenne már idejük, emiatt a következő hónapban a GameStar a PC World 16 oldalas mellékleteként fog "megjelenni".)

Cikkajánló
Megszűnik a nyomtatott PC Guru
Kizárólag online folytatja a legrégebbi hazai gamer lap.
» Olvasd el!

Aki úgy gondolja, szükség van még 2020-ban nyomtatott gamer magazinra, az itt tudja támogatni a GameStart. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Starship Troopers - Terran Command címmel készül RTS a 22 éves filmből
Következő hír: Boldog születésnapot, PlayStation! »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 3)

Trufa
Trufa 2019.12.03. 09:45
Egyrészt ez olyan dolog is, hogy régebben a Bobó és Góliátot vagy a Garfield-ot is vettem, de felnőttem. Másrészt kár szenvedni hagyni a haldoklót, inkább adjuk meg neki a kegyelemdöfést.
Dilikutya
Dilikutya 2019.12.04. 08:54
Legyünk őszinték. Nincs itt semmi megmenteni való. Sajnálom, hogy megszűnnek ezek a magazinok, de én se veszem őket, és nem is fogok rá előfizetni, csak hogy fennmaradjon, eddig sem tettem. Ha nincs annyi vásárló, előfizető, ne rohanjunk csak emiatt előfizetni, hogy kiadjanak egy lapot, amit amúgy már senki nem vesz. Az utolsó PC Guru számot megveszem, de csak mert utolsó.
Ez pont az a műfaj, ahol a nyomtatott sajtónak nincs túl sok létjogosultsága már.
ivanova36
ivanova36 2019.12.08. 16:12
Nem fogom támogatni őket, és nem sajnálom hogy megszűnnek. Egyedül az embereket sajnálom, ha munka nélkül maradnak, de a szellemiséget amit képviseltek, egyáltalán nem. Támogatásért kuncsorogni meg végképp megvetendő a számomra. Ha eddig nem volt annyi vásárló hogy életben maradjon akkor majd most hirtelen lesz mert kérik? Pláne egy külföldi anyacéggel a hátuk mögött (hogy is volt, pc-x és még melyik újság lett bedöntve hogy a gamestar megszülessen?) kicsit olyan ez mint a wikipedia rendszeres kampánya hogy támogasd, más források szerint meg egyáltalán nem szorulnak rá, végképp nem a működésük függ a támogatásoktól, csak aprópénz amit összekalapoznak az olvasóktól 500 huf-onként...