Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Starship Troopers - Terran Command címmel készül RTS a 22 éves filmből

Tower defense elemeket is kevertek a klasszikus RTS-be.

2019.12.02. 22:58 | szerző: Dino | kategória: Játék

22 évvel ezelőtt, 1997 novemberében mutatták be a Starship Troopers (Csillagközi invázió) mozifilmet, amelyből 2001-ben kaptunk már egy stratégiai játékot, 2005-ben pedig egy FPS-t is. A leginkább háborús játékairól ismert Slitherine-nél pedig úgy gondolták, itt az ideje, hogy újabb játék készüljön a filmhez kapcsolódva, és a kiadásukban jövőre megjelenő Starship Troopers - Terran Command milyen más stílusú is lehetne, mint stratégiai játék?

A játék klasszikus valós idejű stratégiai alapokra építkezik, ehhez kever némi tower defense mechanikát, valamint az egységek taktikus elhelyezését is ránk bízza. "A modern stratégiai játékok gyorsak, és sikeresen ötvözik az egységmenedzsmentet, a túlélést és a magával ragadó történetmesélést. Semmi sem alkalmasabb ehhez a játékmenethez, mint a Starship Troopers univerzuma, ahol folyamatos veszély és bizonytalanság vesz körbe minket." - fejtette ki a játék kapcsán Iain McNeil, a Slitherine fejlesztési igazgatója.

A Starship Troopers - Terran Command egy arachnidák által megszállt emberi kolónia közepébe helyez bennünket, ahol egy maroknyi elit katonával kell szembeszállnunk az óriásbogarakkal.

A fejlesztést a belga The Aristocrats csapatra bízta a Slitherine. Olyan játékokat köszönhettünk eddig nekik, mint az Order of Battle sorozat, valamint a Commander: The Great War. A Lukas Nijsten vezette csapat két évvel ezelőtt kezdett bele az új Starship Troopers játék munkáiba.

A Starship Troopers - Terran Command a jövő év során fog megjelenni, PC-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Thief of Thieves: Season One teszt – Hitman light
Következő hír: Veszélybe került a GameStar jövője »