Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Konzol - Sony

Valóban így néz ki a PlayStation 5 fejlesztői változata

És az is kiderült, hogy miért ezt a formát választották.

2019.12.02. 11:56 | szerző: Dino | kategória: Konzol - Sony

Már korábban felkerültek a netre képek a PlayStation 5 fejlesztőknek szánt változatáról, most viszont azt is megtudtuk, miért néz ki ilyen furán a masina.

A Twitteren megosztott fotón is látható két devkit felső része V alakot formáz, középen bemélyedéssel, és alapvetően elég hatalmas maga a doboz is. De mindez nem véletlen: a The Verge újságírója megerősítette, hogy valóban így néz ki a fejlesztői gép, és azt is hozzátette, hogy a hűtés optimalizálása érdekében lett így kialakítva. A fejlesztőknél ugyanis nem ritkán tornyokba rakják ezeket a gépeket, és így tudják biztosítani a megfelelő hűtést a több egymásra helyezett devkitnek.

A fotón amúgy feltételezhetően a PlayStation 5 új kontrolleréből is láthatunk prototípusokat, amelyről eddig annyit tudni, hogy hasonlóak a DualShock 4-hez, de elhagyták róla a fénycsíkot, és a két ravaszgomb (L2 és R2) ún. "adaptive trigger" funkciót kapott, aminek köszönhetően a játékosok annak viselkedésében is érezhetnek különbséget játék közben: változhat például menet közben a lenyomásához szükséges erő. Például íjazáskor adhatnak nagyobb játékélményt ezzel a fejlesztők.

Azt persze továbbra sem tudni, hogy a várhatóan jövő év végén boltokba kerülő PlayStation 5 hogy fog kinézni - a végfelhasználói gépek általában nem szoktak hasonlítani a fejlesztői készülékekre. A fenti fotó jobb felső sarkában például a PS4 devkitje látható. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Várható megjelenések - 2019. december
Következő hír: Blacksad: Under the Skin teszt – Apu fekete, szomorkás szíve vagyok »