25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Multiplayer játékon dolgozik a Naughty Dog?

Egy álláshirdetésből erre lehet következtetni, de nem is ez az igazán érdekes kérdés…

Írta: GeryG

Multiplayer játékon dolgozik a Naughty Dog?

A Naughty Dog jelenleg minden idegszálával a The Last of Us: Part II fejlesztésére koncentrál. Vagy mégsem? A stúdió egyik vezető designere ugyanis a napokban feltett a világhálóra egy álláshirdetést, amelyben a stúdió Santa Monicában található székhelyére keresnek online rendszerekben jártas programozót. Ez eddig nem feltétlenül izgalmas hír (kivéve az épp Santa Monicában állást kereső programozók számára…), ám ha azt nézzük, hogy a stúdió jelenleg futó projektje kizárólag egyszemélyes élményt kínál, már érdekesebbé is válik a dolog.

A csapat korábban – az első rész Factions módjának rajongói nagy bánatára – bejelentették, hogy a második részben a multiplayer módot feláldozzák az egyszemélyes kampány oltárán. A dolgot élét némileg tompítja, hogy sokáig a többjátékos módon is dolgoztak, és ígéretük szerint ezt a munkát nem dobják a kukába, hanem később komoly célokra fogják felhasználni.

Ezeket az információkat összekötve nem nehéz megtippelni, hogy a Naughty Dog stúdió jó eséllyel egy multiplayer játékon is dolgozik, de legalábbis már folyik a projekt előkészítése. Ezt a teóriát erősíti az is, hogy a The Last of Us: Part II fejlesztése már az utolsó szakaszában jár, remélhetőleg jövő májusban tényleg a boltokba kerül a játék.

Ha a Naughty Dog valóban egy multiplayer alkotáson dolgozik, az már valószínűleg PlayStation 5-re (is) fog megjelenni, mint a konzol egyik első nagy durranása. És miért ne lehetne a Factions játékmódból egy önálló alkotást csinálni?

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!