25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Video a Stronghold: Warlords egységeiről

Egészen pontosan vietnámi és kínai katonák mutatkoztak be.

Írta: GeryG

Az idei E3-on mutatkozott be a Firefly Studios következő stratégiai játéka, a Stronghold: Warlords. A fejlesztőknek igencsak fel van adva a lecke, ha szeretnék a sorozatot visszaemelni az első epizódok által hozott szintre, hiszen az utóbbi részek nem igazán nyerték el a rajongók tetszését.

A Warlords éppen ezért több elemében is újat mutat majd. Egyfelől az eseményeket a széria történetében először a Távol-Keletre költöztették, így a választható népek is ennek megfelelően alakulnak majd. Másfelől olyan haditechnikai vívmányok is felbukkannak (sőt, központi szerepet játszanak) majd, mint a lőpor.

A fejlesztők a napokban egy új előzetessel rukkoltak elő, amelyben két nép bizonyos katonai egységeit mutatják be. A bő hétperces videóban a vietnami és kínai oldalról ismerhetünk meg néhány egységet (de később bizonyára a mongol és japán oldal is bemutatkozik). A sort a vietnami dárdás és köpőcsöves katonák nyitják. Mindkettőre igaz, hogy alig viselnek páncélzatot, így jóval mozgékonyabbak. Ideálisak lehetnek gyors rajtaütésekhez (főleg parasztokon), illetve meggyengített ellenfelek végső legyőzéséhez. Ám alacsony védelmi szintjük miatt sokkal sérülékenyebbek főleg a lőfegyverekkel és robbanó fegyverekkel szemben.

Kínai oldalon két kategóriában (auxilary és imperial) négy egység mutatta meg magát. Az előbbibe tartozó, olcsón toborozható íjászok főleg magaslati pontokról (tornyok, várfalak) remek védelmet nyújtanak, de emellett csapdákat is képesek telepíteni. A baltás egységek is főleg védelmi szerepkört tölthetnek be, de ők kifejezetten a közelharcban erősek, így szükség szerint a frontvonalra is kivezényelhetjük őket.

Náluk sokkal drágább, de hatékonyabb egységek a karddal és pajzzsal vagy számszeríjjal felfegyverzett imperial katonák. Mindkettőt sokkal lassabban lehet felszerelni, viszont cserébe jóval ellenállóbbak és nagyobb pusztítást is tudnak okozni.

A Stronghold: Warlords valamikor 2020-ban fog megjelenni kizárólag PC-re, addig bizonyára a mongol és japán seregeket is megismerhetjük majd közelebbről.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Stronghold: Warlords

Platform:

Fejlesztő: Firefly Studios

Kiadó: Firefly Studios

Megjelenés: 2021. március 9.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!