Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

E-sport hírösszefoglaló

Lezajlott a második V4 Future Sports Festival és FIFA 20 bajnokság avatta fel az MTK Esport Arénát.

2019.10.18. 16:17 | szerző: Dino | kategória: Játék

Egyre jobban felkapják az e-sport témát itthon is, nagy cégek (és még az állam) is beállt már mögé, ennek eredményeként zajlott le például nemrég a V4 Future Sports Festival, amelyre sajnos nem sikerült kijutnunk, de a hírek alapján a tavalyi után ezúttal is profi rendezvényt raktak össze, és látogatóból is több jutott ezúttal, mint előző évben.

E-sport hírösszefoglaló

A Hungexpo területén két pavilonban zajló eseményre 21 ezren látogattak ki, a szervezők adatai szerint pedig több mint 2 millió megtekintést regisztráltak az élő közvetítések során. A két fő verseny a CS:GO és Fortnite bajnokság volt, míg az amatőrök számára is nyitott formában voltak Gran Turismo Sport, Tekken, NBA 2K20 és FIFA versenyek.

E-sport hírösszefoglaló

A Fortnite versenyt az iG.Fennix (Tomas Hutnik) és churaq iG.Dext (Norbert Paulovcak) alkotta szlovák páros nyerte, a második helyre pedig két magyar, Mészárics Martin - PyKo és Kalauz Milán - Nova került.
A Counter-Strike: Global Offensive bajnokság ezúttal a visegrádi országoknál nagyobb szintre lett meghirdetve (ami egy V4-esnek elnevezett rendezvényen kicsit azért furcsa), így más európai gárdák is nevezhettek, a négy meghívott sztárcsapat között pedig egy brazil banda (Made in Brazil - MIBR) is jelen volt. A 300 ezer eurós összdíjazású torna fődíját a dán Tricked Esport szerezte meg, ők 150 ezer euróval térhettek haza. A második helyen a lengyel Virtus.Pro végzett, jutalmuk 70 ezer euró. A Made in Brazil és a Mousesports csapata 20-20 ezer euróval távozhatott szeptember 22-én.

E-sport hírösszefoglaló

Nemrég adták át az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK Budapest Esport Arénát, amelyet rögtön egy versennyel avattak fel: Október 5-én zajlott a K&H e-kupa FIFA 20 1v1 bajnokság, amelyen 91 amatőr versenyző indult a 100 ezer forintos fődíjért. Ezt Horváth Darius nyerte, míg a második helyen Balogh Attila, a harmadikon pedig Kleine Péter végzett.
Négy meghívott profi FIFA e-sport versenyző is megküzdött egymással: Molnár „molnargabo” Gábor (DVSC), Szirtesi „Gabinho” Gábor (Ajax Amsterdam), Novák „gogetinho” Dániel (FTC) és Majorosi „chris_maj” Krisztián (MTK) - közülük molnargabo végzett az első helyen, a dobogón pedig az amatőrök közül bekerülő Brandt Raymund követte, a harmadik pedig Gabinho lett.

E-sport hírösszefoglaló

Országszerte is sok e-sport versenyt szerveznek, most például egy League of Legends-bajnokságról kaptunk hírt. A helyszín a 23. Csabai Kolbászfesztivál lesz, Ma éjfélig lehet regisztrálni, az online selejtez[ 19-én délben kezdődik, a legjobb közé jutott négy csapat pedig október 25-én, pénteken 10 órától élőben mérkőzik meg a békéscsabai fesztivál helyszínén (természetesen kapnak napijegyet a rendezvényre). A legjobb 3 csapat között félmillió forint értékű tárgynyereményt osztanak ki. Nevezési díj: 2000 Ft/játékos vagy 10 ezer Ft/csapat. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Fotók: V4FSF: Pozsonyi Márk, Vermes Tibor, Vadnai Szabolcs; FIFA 20 1v1: Antal Zsani

« Előző hír: Farming Simulator 19 Platinum launch trailer
Következő hír: Rebel Cops teszt – Kezeket a tarkóra! »