Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Red Dead Redemption 2 gépigény és extra tartalmak

A Rockstar Games szűk egy hónappal a PC-s premier előtt elkezdte csepegtetni a fontos információkat.

2019.10.10. 14:20 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Nem csalódtunk a Rockstar Gamesben. Nem csalódtunk, mert a Red Dead Redemption 2 egy zseniális játék lett. Nem csalódtunk, mert a kiadó szokásai szerint először csak konzolokra jelent meg. És nem csalódtunk, mert egy évvel a konzolos premier után, minden korábbi tagadás és el nem ismerés ellenére mégis jön PC-re.

Red Dead Redemption 2 gépigény és extra tartalmak

És, ha már jön, elkezdték csepegtetni róla azokat az információkat, amikre jó eséllyel a legtöbben kíváncsiak. Kezdjük is az egyik legfontosabbal, a hivatalos gépigénnyel. Tessék:

Minimum gépigény:

Ajánlott gépigény:

Ahogy látszik, a játék annak ellenére, hogy már konzolon is nagyon jól nézett ki, és PC-n valószínűleg mindenből egy picit szebbet, élesebbet, jobbat kapunk majd, nem igényel majd erőművet. A legdurvább adatnak a 150 GB-os tárhelyigény mutatkozik, de a több TB-os merevlemezek korában már ez sem egy teljesíthetetlen kérés.

Red Dead Redemption 2 gépigény és extra tartalmak

És mit kapunk, ha megfelelő vasat pakolunk a RDR2 alá? Sokkal nagyobb lesz a látótávolságunk, ami a tájékozódásban lehet nagy segítség. Csiszolnak a fények és az árnyékok viselkedésén mind a nappali, mind az éjszakai viszonyok között. Az árnyékok egyébként is pontosabbak lesznek a távolban is, de a tükröződések is javulnak. A hóban hagyott nyomaink pontosabbak, életszerűbbek lesznek. A világot benépesítő növények és állatok is szebbek lesznek. A fák kérgének textúráit tesselationnel teszik valóságosabbá, javítanak a fű és a bokrok megjelenésén, valamint az állatok bundájának viselkedésén is. A játék támogatni fogja a 4K-s felbontást, az ultraszéles monitorokat (valamint a több monitor használatát), illetve lesz HDR-támogatás is. Arról nem is beszélve, hogy nem lesz megkötés a framerate terén sem.

Cikkajánló
Red Dead Redemption 2
A jó, a rossz, a csúf, na meg az ördög jobb és bal keze.
» Olvasd el!

A Rockstar Games nem csak technikailag, de tartalom terén is felrázza kissé a Red Dead Redemption 2-t. A sztorimódhoz több újdonság is érkezik, íme:

Három új fejvadász küldetés:

Red Dead Redemption 2 gépigény és extra tartalmak

Két új banda rejtekhely (ahol rajta üthetünk a Del Lobos bandán):

Két új kincses térkép:

Új fegyverek a sztori módhoz:

Red Dead Redemption 2 gépigény és extra tartalmak

Új lovak a sztori módhoz:

Öt új talizmán:

A fentieken túl egy vadonatúj küldetést is teljesíthetünk. A To the End of the Earth küldetés során ritka növényeket kell majd összegyűjtenünk a vadonban, cserébe értékes jutalmakban részesülünk.

Red Dead Redemption 2 gépigény és extra tartalmak

A Rockstar Games az új információk mellé első ízben mutatta meg, hogyan is fest majd a Red Dead Redemption 2 PC-n. A képek elég mutatósak – az alacsony gépigényhez mérten pláne –, így már csak abban kell reménykednünk, hogy az optimalizációval sem lesz semmi gond. A játék PC-re november 5-én fog megjelenni, de már most előrendelhető a Rockstar Launcherben. Ha így teszünk október 22-ig bezárólag, akkor a játék mellé még két korábbi Rockstar Games játékot is választhatunk ajándékba. ■

Kapcsolódó játék: Red Dead Redemption 2

« Előző hír: Helyi multiplayer játékokkal lehet majd Steamen keresztül játszani Remote Play Together funkcióval
Következő hír: Jövő héten rajtol a Tom Clancy’s The Division 2 – Episode 2 »