Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Bő egy évig dolgoztak a Bully 2-n, de törölték

A Rockstar Games egyik nagy kedvencének folytatása a 2010-es évek elején formálódott, de sosem lépett ki az előkészületi stádiumból.

2019.10.08. 11:10 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az iskolai szekálás jelenségét mindenki ismeri, hiszen majd’ mindenki átélt hasonlót gyerekkorában vagy résztvevőként, vagy külső szemlélőként. A Rockstar Games a 2000-es évek elején úgy érezte, ez jó témát adhat egy játékhoz, így elkészült a Bully. A játék nem csak témájával, de hangulatával is hamar milliók kedvencévé vált, így nem meglepő módon jöttek is a további premierek a többi platformon (először csak PlayStation 2-re jelent meg a játék, majd később Xbox 360-ra, Windowsra és végül iOS-ra és Androidra is).

A Rockstar Games viszont sosem rukkolt ki folytatással. Habár időnként felröppentek olyan pletykák, amelyek szerint csendben készül a Bully 2, ezek idővel hivatalos megerősítés hiányában szépen el is tűntek. Legutóbb a GTA Online-ban felbukkant utalás keltette új hullámokat. Ugyanakkor jó eséllyel nem készül a Bully 2.

A napokban megjelent egy riport, amely szerint a Rockstar Games még a 2010-es évek elején alapított egy csoportot, akik azt a feladatot kapták, hogy dolgozzák ki a Bully 2 koncepcióját. A csoport állítólag egy-másfél évig dolgozott a projekten, de az végül sosem lépett ki az előkészületi fázisból. Csupán addig voltak biztosak a dologban, hogy ismét az első rész főhőse, Jimmy lenne a főszereplő, a történet pedig a mostohaapja házában kezdődne. De abban már nem jutottak dűlőre a fejlesztők, hogy innen merre, hova haladt volna tovább a cselekmény.

Így a Bully 2 „fejlesztését” végül 2013-ban végleg törölték, és jó eséllyel az óta sem vágtak bele újra. ■

« Előző hír: Dátumot kapott a Marvel’s Iron Man VR
Következő hír: Két új játszható nép a World of Warcraftban »