Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Már pre-alfának is nagyon jól fest a Microsoft Flight Simulator 2020

A napokban új előzetest kapott az E3-on bejelentett szimulátor, amelyben alig 44 000 valódi reptér kap majd helyet…

2019.10.03. 12:34 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Microsoft Flight Simulator sorozat mindig is egy olyan területen mozgott, amely elkülönült a „klasszikus” videojátékok bármely más műfajától. Elképesztően részletes szimulátorokat szoktunk kapni megannyi témában, de valahogy a Microsoft repülős sorozata kilóg a sorból. Nem feltétlenül azért, mert minden epizódja tökéletesen sikerült (mert nem), hanem mert a repülés évezredek óta izgatja az emberiség fantáziáját, ehhez képest csak alig száz éve vagyunk képesek valóban elemelkedni a földtől. Ráadásul az átlagember legfeljebb csak utasként élheti át a repülés varázsát, pilótaként csak nagyon-nagyon kevesen.

Talán éppen ezért olyan népszerű a repülőgépvezetést a legapróbb részletekig lemodellező széria is, amelynek legújabb epizódját az idei E3-on jelentették be. A Microsoft Flight Simulator 2020 mostanáig nem nagyon hallatott magáról, ám a napokban kaptunk egy új előzetest hozzá. Ebben egyelőre csak kisebb gépeket láthatunk többnyire leszálláshoz készülődve. Immár nem csak a repülőkre és azok belsejére terjed ki az aprólékosság, hanem a környezetre is – a repterek környéke egészen mutatós részletességgel jelenik meg a játékban, nyoma sincs már a régen jellemző 2d-s elmosódott terepmintának. Mindezt a Microsoft saját Azure Cloud technológiájára támaszkodik.

A videóban a különböző időjárási viszonyokból is kapunk ízelítőt a verőfényes napsütéstől kezdve a szakadó esőn keresztül egészen a tomboló homokviharig. A különböző időjárási viszonyok dinamikusan fognak változni a játékban, épp úgy, ahogy a valóságban is tennék. De nem csak ez lesz valósághűen megjelenítve. Az utakon autók araszolnak majd a dugókban, a folyók, tavak és óceánok vize valóságosan fog fodrozódni, a fákon pedig minden levelet külön számol a játék.

Emellett az egész világot berepülhetjük majd, kétmilliónál is több város 44 000-nél is több repterét látogathatjuk meg. A fejlesztők elmondása szerint ez lesz az első olyan játék a világon, amely műholdas képekből készített 4K-s textúrák használatával jeleníti meg gyakorlatilag az egész bolygót. Természetesen ehhez hatalmas (állítólag 2 petabájt) adatra van szükség, amit viszonylag kevesen képesek otthoni gépükön tárolni. Éppen ezért a Microsoft Flight Simulator 2020 teljes funkcionalitásához állandó online kapcsolatra lesz szükség.

Hogy a fenti igen ambiciózus ígéretekből végül mennyi és milyen minőségben valósul meg, azt egyelőre nehéz lenne megjósolni. Mindenesetre a Microsoft Flight Simulator 2020 a tervek szerint PC-re és Xbox One-ra is valamikor jövőre érkezhet meg. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Microsoft Flight Simulator (2020)

« Előző hír: Tíz éves a Borderlands széria
Következő hír: A Newcomers a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 negyedik frakciója »