25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

gamescom 2019

Watch Dogs Legion gamescom trailer és részletek

A Ubisoft játéka is kap ray tracing támogatást, de érdekes részlet derült ki a szereplőkről is.

Írta: GeryG

A Ubisoft az idei E3-on nem kápráztatta el különösebben a közönséget, de azért a Watch Dogs Legion elég jól festett. A már ismert univerzumot és játékmenetet érdekes új koncepcióval próbálják meg felrázni: nem egyetlen vagy egy maréknyi hőst fogunk benne irányítani, hanem tulajdonképpen mindenkit. Vagyis inkább bárkit.

A történet ezúttal Londonban játszódik, mi pedig a város szinte teljes lakossága felett átvehetjük az irányítást. Mi dönthetjük el, hogy kiből csinálunk rögtönzött ellenállót, de ennek ára is lesz: minden karakter halandó, így ha elveszítünk valakit, akkor annak végleg annyi. Érdemes lesz tehát vigyázni azokra, akik valóban hatékonynak bizonyulnak valamiben. Már csak azért is, mert mindenki másban lesz jó. A játék érdekessége, hogy akár egy idős bácsival is a gazfickók (avagy a kormány) nyomába eredhetünk. Csakhogy korából fakadóan bármikor beadhatja a kulcsot…

Ahogy minden karakternek egyedi erősségei lesznek, úgy mindegyikük más háttérrel is rendelkezik. Ahhoz, hogy csatlakozzanak az ellenálláshoz (vagyis játszható karakterré váljanak), előbb meg kell győznünk őket, vagyis valamilyen feladatot kell teljesítenünk nekik. Ha beszerveztük őket, és még túl is élik az első néhány küldetésüket, idővel fejlődni fognak, még jobbá válnak, még több képességre tesznek szert.

A Ubisoft nem csak a játékmenetet próbálja meg felrázni, de a grafikát is (nem mintha ezzel különösebb baj lett volna az előző részben). Éppen ezért az aktuális szent Grálhoz nyúlnak. A Call of Duty: Modern Warfare és a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 után tehát egy újabb játék, amelyről a gamescom alkalmából derült ki, hogy támogatni fogja a ray tracing nyújtotta csodákat. Mivel Londonban rengeteg a felhőkarcoló és ezért az üvegfelület, adott, hogy a tükröződéssel játszadozzanak el a készítők. De a tócsák és a nedves aszfalt is visszatükrözi majd a környezetüket.

A Watch Dogs Legion a tervek szerint 2020. március 6-án fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Watch Dogs Legion

Platform:

Fejlesztő: Ubisoft Toronto

Kiadó: Ubisoft

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés:
2020. október 29. PC, Stadia, PS4, X1
2020. november 10. XSX
2020. november 19. PS5

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!