Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Jelentős változások a FIFA 20 karrier módjában

Női edzők, részletesebb sajtótájékoztatók, dinamikusan változó játékospotenciál.

2019.08.08. 14:26 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Idén ősszel sem maradunk focis játékok nélkül. És, ha már szép kerek szám virít majd az aktuális epizódok címe mögött, akkor illik valami érdemleges újdonsággal is előrukkolni. A Konami nemes egyszerűséggel megváltoztatta a Pro Evolution Soccer 2020 címét, és elé biggyesztette az eFootball előtagot, utalva ezzel az online játékmódok előtérbe helyezésére.

Az EA Sports nem cseréli le a sok-sok éve futó sorozat címét, így idén ősszel a FIFA 20-t kell keresni a boltok polcain. De újdonságok azért lesznek. Alaposan felrázzák például a karrier játékmódot. A sorozat történetében először megjelennek a női edzők és kapitányok, akik a korábbi epizódokban debütált női csapatokat követik. De a karakterszerkesztő (mármint az edzőké) is sokkal részletesebb lesz, mint valaha, beleértve az arcvonásokat és az öltözködést is.

Jelentős változások a FIFA 20 karrier módjában

Szintén érdekes újítás a játékosokban rejlő potenciál szezon közbeni dinamikus ingadozása. Ha például egy fiatal játékost rendszeresen játszatunk és még jól is teljesít, akkor fokozatosan nőni fog a benne rejlő potenciál, ahogy fejlődik. De ugyanígy, ha egy korosodó játékosunk már túl van a zeniten, ha jó formában játszik, akkor a benne rejlő potenciál fokozatos csökkenését is le tudjuk lassítani. A fejlesztők reményei szerint ezzel az újítással sokkal változatosabbá válnak majd a bajnokságok. Hiszen így már könnyen előfordulhat az is, hogy egy egyébként remek, de épp gyengén teljesítő játékosokból álló csapat valahol a középmezőnyben kullog.

A játékosok morálja is folyamatosan változni fog, de a korábbi epizódokkal ellentétben a FIFA 20-ban ténylegesen hatással leszünk erre is. Az, hogy miképp viszonyulunk egy játékosunkhoz, befolyásolja annak morálját és hosszú távon az értékelését is. Ha valakit rendszeresen mellőzünk vagy csak percekre cseréljük be a meccsek hajrájában, az bizonyosan rosszabbul fogja ezt viselni mint azok, akiknek egyébként bérelt helye van a kezdőben.

Jelentős változások a FIFA 20 karrier módjában

Kisebb újdonságok és változtatások is várhatóak. Így frissül az igazolások alkudozása, átalakítják a csapatmenedzsment menüt, már egyszerre akár nyolc elmentett karrierünk is lehet, illetve az utóbbi időben bevezetett új szabályok is szerepelni fognak a játékban. Így a hosszabbításban kapunk egy negyedik cserelehetőséget vagy épp a spanyol szuperkupa is az idén debütáló új rendszerben bonyolódik majd.

A FIFA 20 szeptember 27-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: FIFA 20

« Előző hír: Hamarosan újabb The Surge 2 zárt béta
Következő hír: Csúszik a XIII remake megjelenése »