Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Mozi

Első trailerét kapta a Netflix The Witcher sorozata

Ilyen lesz Henry Cavill Geralt szerepében.

2019.07.23. 15:49 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Bár a legtöbb videojáték moziadaptációja (és fordítva) könnyen felejthető és gyakran a bár el se készült volna kategóriába esik, azért van egy-két üdítő kivétel. Hogy a Netflix még idén debütáló új sorozata, The Witcher melyik oldalra kerül, azt egyelőre korai lenne megjósolni, mindenesetre jó előjel, hogy a készítők a regényekre támaszkodnak a játékok helyett.

A sorozat régóta foglalkoztatja már a rajongókat. Ők dörzsölhették a minap a tenyerüket, ugyanis megérkezett a sorozat első előzetese. Ebben végre élesben is megnézhetjük, milyen Geralt vált Henry Cavillből. Persze nem csak ő szerepel a lenti két perces videóban, több más főszereplő is felbukkan.

Egyelőre nem tudni, hogy a The Witcher pontosan mikor debütálhat, de a Netflix tervei szerint még ebben az évben rávethetik magukat a rajongók. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Dimitri Vegas a Mortal Kombat 11-ben
Következő hír: Mit hoz az Anno 1800 - Sunken Treasures? »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 12)

subject17
subject17 2019.07.24. 11:51
A játéksorozat egy nem kanonikus folytatás, elágazó döntési rendszerrel, szóval ilyen szempontból egyből kilőve. Innentől marad alapanyagnak a könyvsorozat, és igenis legyen akkor tökük szembemenni a játék víziójával a sajátjuk javára*.

Persze, gameplay szempontból kényelmes volt pl. a két kard a háton, de nem sok ilyet olvashattunk egyébként a könyvekben. 90%-ban egy kardról van szó, és inkább csak a legújabb kötet (Viharidő) ment el olyan irányba, ami helyenként jobban egybevág a játékokkal - őszintén én úgy is éreztem, hogy ezek direkt kikacsintások az író részéről (akár a kis záró közjáték is, ahol Nimue - de az egész jelenet úgy van megírva, hogy akár az olvasó is lehetne a beszélő - izgatottan mondja, hogy ismeri az összes Jelet - mire "Geralt" bedob egyet, amiről sosem volt szó se könyvekben, se játékokban, mondván, hogy "nem az összeset").

És a látványvilág? Ha valamit nem csesztek el, az az, hogy európai helyszínt választottak a forgatásra, nekem kifejezetten tetszik egy-egy erdős jelenet a teaserben, a szürke városi jelenetek pedig egyébként simán beillenek az első játék Vizimájának is. Nyilván más hatást fog kelteni egy film látványa, mint egy virtuális világé.


*Más kérdés, hogy ez végül nonszensz PC castingot, túl idős Cirit és ki tudja még hány fura változtatást hozott.
Yaho0
Yaho0 2019.07.24. 13:11
Kövezzetek meg, de nekem csalódás volt a könyv a második résztől kezdve (az első nagyon tetszett). Ezen kívül Sapkwoski egy igen ellenszenves figura, szemben a CDPR-al, akikkel sokkal kellemesebb lehet együtt dolgozni. Mindezek fejében én nem igazán örülök ennek az irányvonalnak, ugyanis ez a ritka esetek egyike, ahol inkább a játék alternatív storylineját követném.
subject17
subject17 2019.07.24. 16:39
Kinek mi, nekem a másodiktól tetszett igazán, ott ütközött ki igazán a sorozat humora, meg abban voltak a legjobb novellák (A Little Sacrifice; Something More). Egyedül a hatodik könyvvel szenvedtem meg picit, nem volt jó húzás egy rakás random szereplőt behozni és az ő szemszögükből mesélni - meglehetősen elnyújtott ideig.

Azzal ~egyetértek, hogy CDPR valószínűleg kellemesebb társaság lehet, de azért a játékok története igencsak gyenge, ha nem a karakterekre koncentrálunk: W1 egy amnézia klisén keresztül elmesélt "újabb Ciriről" szól, meg felvezet egy sablon világvégét, W3 meg lényegében ezt a világvégét használja fel, és csinál az egészből sokadik világmegmentős fantasy befejezést. Egyedül az Assassins of Kingsre mondanám, hogy az valóban egy jobban összerakott és kigondolt sztori - talán épp ezért is érezhetően rövidebb a játék, én mindenesetre magasan azt tartom a legjobbnak.
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin 2019.07.24. 22:06
A könyvek szerintem is zseniálisak (bár megvettem, a nyolcadikat még nem olvastam el) és nagyon tetszett, hogy Sapkowski játszott a zsáner szabályaival, ráadásul az utolsó kötetben volt bátorsága újítani, és az egész megváltó-szuperhős-kiválasztott témát új szemszögből vizsgálni, megmutatni, hogy milyen sötét és fájdalmas sorsok "finomodnak" epikus legendákká.

Imádtam a Witcher első részét a játékok közül, akkor, bő tíz évvel ezelőtt nagyon nagy hatást tett rám, éppen ezért választottam 2017-ben az új gépemhez a Witcher második és harmadik részét, ekkor olvastam el a könyveket is. Ezután alapvetően kiütközött, hogy a játékok első részét érdemes erősen külön kezelni, inkább tekinthető egy lelkes fanfictionnek, mint bármi másnak.

Noha a játékok nem számítanak hivatalosan a kánon részének, mégis azt mondom, hogy készítők zseniálisan találták meg azt a lebegő szálat, ami bizonyos fokig megragadható volt (a Cirit menekülése után üldöző Zord Vadászat, Eredin a könyvekben is volt olyan érdekes karakter, hogy az olvasó/játékos egyaránt kíváncsi legyen arra, hogy a vele való konfrontáció hová vezet), hogy egyfajta mégiscsak folytatást építsenek fel a fagyott jövő próféciával megspékelve. Szerintem ez volt az egyetlen lehetséges és értelmes "folytatás".

Nekem semmi bajom nem volt a világvége toposszal, mert a remek mellékszálak ügyes hozzácsatolása ehhez a főszálhoz adott bőven elég minőségi alapot, hogy ha nem is a könyvekkel egy szintűnek, de azt igencsak megközelítőnek tekintsem. Nem akarok "fannak" tűnni, de úgy láttam és éreztem, hogy a készítők alapvetően megértették a legtöbb karakter jellemét, a motivációikat, a viszonyaikat, megértették Sapkowski világának és társadalmának működését, és jól is ábrázolták azt.

Abban van némi igazság, hogy ezt az egészet részben a zseniális párbeszédek és karakterek adták el, de a Báró és az Erdő Asszonyainak történetszála igen kimagasló, simán egyenértékű a szememben Sapkowski alkotásaival, Novigrad és Skellige egy kicsivel a lemarad a veleni sztori mögött, de még így is bőven magasabban áll a horizonton a játékos felhozatalban, konkrétan a PS4-es exkluzívak érnek fel hozzá (meg a Kingdom Come Deliverance, bár időhiány miatt a háttérbe szorult kicsit). ÉS akkor még nem is beszéltünk a két kiegészítőről, ahol nem adták alább a szintet.
Pras
Pras 2019.07.24. 23:48
Legyen valami pozitívum is, nem?