Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Nem lesz multi a Call of Duty: Modern Warfare-ben?

Hogyne lenne, csak épp a leleplezésére augusztusig kell várnunk. Addig is ismerkedjünk meg a Gunfight játékmóddal!

2019.07.13. 16:24 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az Activision és a sorozatot egykor útjára indító Infinity Ward májusban jelentette be, hogy készül a Call of Duty: Modern Warfare. Bár a cím arra enged következtetni, hogy a 2007-es negyedik epizód felújításáról (ez mondjuk, már megtörtént…) vagy remake-jéről lehet szó, valójában egy attól szinte teljesen független, önálló új játék készül a stúdiónál. Annyi kötődés azért lesz az eddig megismert epizódokhoz, hogy lesznek benne régi ismerős arcok. De mind a sztori, mind a játék alatt teljesítő grafikus motor vadonatúj lesz.

És mi a helyzet a sorozatot évek, sőt lassan évtizedek óta hátán cipelő multival? Nos, az is lesz természetesen (ezúton is bocsi a címért…). A fejlesztők a napokban végre szóltak is róla néhány szót, csak épp nem túl sokat. Amiben biztosak lehetünk, hogy a fejlesztők a feje tetejére készülnek állítani a többjátékos módot. Ebből egyelőre csak annyi derült ki, hogy lesz egy Gunfight névre keresztelt új játékmód, amelyben duók csaphatnak össze. A csapatok több körben ütköznek meg egymással, végül az a páros nyer, amelyik előbb szerez hat győzelmet. Minden játékos ugyanazokkal a felszerelésekkel száll harcba, amely két fordulónként változik meg.

Tipikusan elsődleges és másodlagos fegyverre, egy taktikai és egy halálos gránátra lehet számítani. Ugyanígy minden második fordulóban változik a csapatok indulópontja is. A körök negyven másodpercig tartanak, ha addig nem születik győztes, hosszabbítás következik. Ilyenkor megjelenik egy zászló is a pályán, amelyet a csapatoknak tíz másodpercen belül meg kell szereznie. Ha erre nem kerül sor, és még mindig életben van mind a két csapat, akkor a statisztikák alapján dől el, hogy ki a győztes. Ha így sem, akkor döntetlennel zárul az adott kör. Eddig három dedikált Gunfight pályát lepleztek le: a raktárházas Kinget, az erdő szélén fekvő Pine-t és a sivatagi Stacket.

Illetve az is kiderült – bár már nem most –, hogy a platformok immár nem emelnek gátat az egymás elleni játéknak, vagyis lesz cross-platform lehetőség. Eltörlik a sok éve megszokott season pass rendszert is, hogy ezzel ne tördeljék a rajongótábort. Minden premier utáni plusz pálya és tartalom ingyenes lesz mindenki számára.

A további részletekig, illetve a multiplayer mód teljes bemutatásáig még néhány aludnunk kell, hiszen az ígéretek szerint augusztus 1-én fogják leleplezni. A megjelenésre egyébként október 25-én kerül sor, ekkor PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra érkezik meg a játék. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Call of Duty: Modern Warfare

« Előző hír: Közösségi rettegés a The Dark Pictures Anthology: Man of Medanban
Következő hír: Nem finomkodik majd az új Mortal Kombat mozi »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 2)

subject17
subject17 2019.07.14. 10:43
Értem én, hogy még "apróbetűben" egyből választ is kapunk rá, de azért ilyen szintű clickbaitek irányába már nem kéne elmenni...
Baracklekvár
Baracklekvár 2019.07.14. 14:45
Csatlakozom. Elvből nem olvasok ilyen jellegű cikket. Mármint sehol sem.