Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Nagy frissítést kapott a Football Tactics & Glory

Amilyen furán hangzik, olyan nagy sikert ért el az egy éve megjelent körökre osztott focis játék.

2019.06.23. 22:45 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Creoteam tavaly nyár elején adta ki focis menedzser játékát, ám a Football Tactics & Glory igazából egyetlen más, a témában már régóta ismert focis játékhoz nem hasonlít. Egyértelműen nem lehet a FIFA és a PES konkurenciája, mivel ez nem a szimulációról, hanem a menedzselésről szól. És egyáltalán nem lehet a Football Manager riválisa sem, mert itt nem a milliónyi adat közötti szörfölés a lényeg, hanem a körökre osztott játékmenetű mérkőzések.

A Football Tactics & Glory, amilyen furán hangzik a koncepció, olyan szép sikert ért el, legalábbis a közel kétezer Steames szavazat alapján kapott 91%-os tetszési index minden, csak nem rossz. Ennek ellenére a fejlesztők nem dőltek hátra, hanem az elmúlt egy évben a játék bővítésén és javításán szorgoskodtak. És ennek eredményeként a napokban megérkezett a játék Creative Freedom címre keresztelt ingyenes frissítése.

Ebben alaposan kibővítették a játékot, a játékosok kezébe adva a lehetőséget, hogy saját csapatot, játékosokat, ligát, bajnokságot, nemzeti tizenegyet készítsenek. A szerkesztő mind a játékosoknál, mind a csapatok vagy bajnokságok tekintetében igen aprólékos beállításokat kínál, így amellett, hogy álmaink ligáit is megteremthetjük, akár valódi ligákat is elkészíthetünk. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy minden országhoz egyedi időjárást lehet rendelni, vagyis megalkothatjuk a tipikus angol esős meccseket vagy focizhatunk az orosz hóviharban. A fejlesztők lehetővé tették, hogy külső forrásból egész névlistákat importáljunk be, jelentősen megkönnyítve ezzel nemzeti bajnokságok megteremtését. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Football Tactics & Glory

« Előző hír: Golem Gates teszt – Mit nem adnék egy egérért...
Következő hír: Ezt mutatta be a Devolver Digital az E3-on »