25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

E3 2019

Újabb titkos üzenetet kaptunk a Cyberpunk 2077-ről

Miért nem kerül fel a játék E3-as bemutató videója YouTube-ra?

Írta: Dino 1 hozzászólás

A CD Projekt RED munkatársai szerepben maradnak a Cyberpunk 2077 fejlesztése során akkor is, ha épp nem a játékukat tesztelik. Gondolok ezzel arra, hogy mindenféle trükkös módon rejtenek el titkos üzeneteket a jövő tavasszal érkező programhoz kapcsolódó anyagokban. Így kaptunk tavaly is egy levelet tőlük, és most, az E3 során is érkezett egy friss üzenet. Nem is akárhogy: a gyűjtői kiadást bemutató video elején egy szerverre történő belépést láthatunk, és aki időben kipróbálta az ott látható ssh-csatlakozást, az egy readme.txt file-hoz férhetett hozzá a valóban létező szerveren. (Jelen pillanatban már úgy tűnik, letiltották a hozzáférést - a szerverre még be lehet lépni, de a könyvtárakat zárolták.)

A levélben arról írnak, hogy végre ismét megoszthattak két nagy dolgot: egy sztoritrailert és egy gameplay prezentációt. Az utóbbit azonban csak az E3-ra látogatóknak volt szerencséjük látni, másoknak a gamescomig, vagy a szintén augusztusi PAX-ig kell várniuk. Az utóbbi esemény során élőben streamelnek majd egy fejlesztői beszélgetést, amelynek során a játékmenetbe is bepillanthatunk majd.

De arra is választ adnak, hogy miért tartják vissza a rajongóktól ezt a bemutatót. Szeretnék ugyanis a legtöbbet kihozni abból az anyagból, amit most zárt ajtók mögött bemutattak, és ha most elérhetővé tennék a nagyközönség számára, akkor a gamescomra már nem maradna semmi újdonság. Márpedig a minél nagyobb hype eléréséhez szükségük van még az ottani hírverésre is. Igen, beismerik, hogy a hype egy fontos dolog számukra ahhoz, hogy minél több ember hallhasson a Cyberpunk 2077-ről, és minél többen elkezdjenek érdeklődni a játék iránt, és lehetőség szerint meg is vegyék a játékot. Merthogy ez szükséges ahhoz, hogy a cég tovább növekedhessen, és újabb remek játékokat készíthessenek.

A levélben szó esik még a gyűjtői kiadásokról is. Konkrétan hogy miért "csak" kétféle változat lesz elérhető. A válasz szerint ők maguk se szeretik, ha a Wikipedia oldalára kell menni a különböző extra kiadások közötti eligazodáshoz. És amellett, hogy igen büszkék (az amúgy elég húzós árcédulájú) gyűjtői kiadásra, felhívják a figyelmet arra, hogy a standard változat dobozát is szépen megpakolták bónuszokkal.

A Cyberpunk 2077 2020. április 16-án jelenik meg, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A számos felirat között pedig a magyar nyelv is választható lesz.

Ha érdekel a játék, csatlakozz Facebookon a Cyberpunk 2077 Hungary csoporthoz!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Cyberpunk 2077

Platform:

Fejlesztő: CD Projekt RED

Kiadó: CD Projekt

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2020. december 10.

Minimális rendszerigény: Több szint lett meghatározva, így talán egyszerűbb, ha itt nézitek meg.

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Creativ3Form
Creativ3Form [33858]
Én annyira megbízom bennük, hogy a bejelentés másnapján előrendeltem a gyűjtői kiadásra, amiért már a foglalót is letettem, hogy mindenképpen jusson nekem áprilisban. :-) Ha pedig meglesz, tuti meg egy pózolós fotó a Twitter oldalukra egy nagy adag WOW kíséretében. :-)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)