Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 – íme, a Malkavian klán

Az ötödik, és egyben utolsó tisztavérű klán is bemutatkozott.

2019.05.30. 15:15 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Thinbloods, Brujah, Tremere, Toreador és Ventrue. Eddig ezeket a vámpírklánokat mutatta be nekünk a Hardsuit Labs csapata. Ám ebből csak utóbbi négy számít tisztavérűnek. Hozzájuk csatlakozott a minap az ötödik, egyben utolsó tisztavérű klán, a Malkavian.

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-ben tehát összesen öt tisztavérű vámpírklán kap helyet, de persze mellettük más csoportok is felbukkannak majd. A Malkavian, avagy a Hold klánja tagjai igazi telepaták, „képesek meghallani és meglátni mindent, amit a világ el szeretne rejteni”. Vagyis olyan tudás birtokában vannak, amiről minden más vámpír csak álmodozhat. Ugyanakkor ez a tudás áldozatokkal is jár – többnyire őrület, pszichózis és tudathasadás jár mellé. Éppen ezért a legtöbb klán kiközösíti a Malkavian tagjait, mások viszont amolyan jövendőmondónak, tanácsadónak tartja őket.

Ahogy a többi klán, úgy a Malkavian is két tan szerint éli életét, vagyis két-két ártalmatlan és kevésbé ártalmatlan egyedi képességgel rendelkeznek. A vámpírók íratlan törvényeit nem sértő két képesség a Dementation alá tartozó Haunt és Berserk. A Haunt által a vámpír képes egy testetlen jelenéssel megkísérteni áldozatát, amely végül pánikszerűen menekülni fog. A Berserk ezzel szemben féktelen haragra és tombolásra készteti az áldozatot, amely azonnal nekiesik bárminek, ami a közvetlen közelében van. Ha nincs semmi, akkor a levegőt kezdi püffölni.

Bár a legtöbb klán olyan képességekkel is bír, amelyek használata sérti a vámpírok törvényeit, ezért ezeket nem is lehet halandók szeme láttára alkalmazni, a Malkavian nem rendelkezik ilyenekkel. Az Auspex alá tartozó két további képességük – az Aura Sense és a Psychic Projection is – használható halandók előtt is. Az Aura Sense segítségével a falakon keresztül is megérzik egy halandó jelenlétét, azt akár egy nagyobb tömegben is könnyedén kiszúrják, még nagyobb távolságból is. Emellett képesek az egyén gyenge pontjait is felmérni. A Psychic Projection pedig képessé teszi a vámpírt, hogy egy időre kilépjen a testéből és feltérképezze a környezetét, megjelöljön célpontokat. Illetve egy rövid időre a környezetében állók érzékeit is képes ezzel összezavarni.

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 tehát a fenti öt játszható tisztavérű vámpírklánt vonultatja majd fel. Mi persze a játék legelején még egyikhez sem fogunk tartozni, ahhoz sokat kell majd tennünk, hogy befogadjanak. A fejlesztők ígérete szerint a premier után ingyenes DLC-k formájában további játszható klánokat is kapni fogunk. Erre lehet is igény, hiszen a jelek szerint a megjelenéskor olyan ikonikus klánokról kell lemondanunk, mint a Giovanni, a Lasombra, a Gangrel vagy épp a Nosferatu. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

« Előző hír: Csúszik a Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr nagy frissítése és az önálló kiegészítő
Következő hír: PC-re is lesz Xbox Game Pass, több mint 100 játékkal »