Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Ufókat hoz az Arma 3 Contact

Újabb DLC-t kap a cseh fejlesztésű taktikai harctérszimulátor.

2019.05.24. 09:26 | szerző: Lacko | kategória: Játék

Kisebb technikai fennakadás miatt (a Steam néha még a fejlesztőkkel sem kommunikál) késve, mostanra jelentette be a cseh Bohemia Interactive az Arma 3 új DLC-jét, a július 25-én megjelenő Arma 3 Contactot. A kiegészítő története szerint a közeljövőben az emberiség felveszi a kapcsolatot az idegenekkel. Azonban a hírek alapján nem valószínű, hogy egy X-COM-szerű űrlényhentelőt kapunk majd. Ismerve a cseh fiúkat, sokkal inkább várható, hogy az ufók látogatása miatt kialakult nemzetközi helyzetre fókuszál majd a játékmenet.

A DLC tartalmaz majd egy egyszemélyes kampányt, valamint egy új, 160 km2-es területet, Livoniát. Kapunk két új frakciót: a livóniai hadsereget és az orosz Spetznazt, továbbá öt új fegyvert, köztük az Operation Flashpoint óta ikonikus Kozlice vadászpuskát. Két új járművet is hoz a DLC: egy civil traktort, valamint a trailerben is látható mini lánctalpas drónt, de több féle változatban (majdnem biztos, hogy kamera helyett képes fegyvert is szállítani). Egy tucat új felszerelést is kapunk: vegyvédelmi ruhákat, mérőműszereket és a konspirációk kedvelőinek kedvenc alufólia sityakját.

A multiplayer részt most nem lihegték túl, így csak a szokásos bohemiás multi módokat terjesztették ki Livoniára: Game Master, Combat Patrol és Warlords. És persze kerül majd a DLC-be egy rakás új objektum, ami főleg a küldetéskészítőknek jó első kézből, de aztán majd mi, játékosok is örülhetünk, ha kirakják az ezekkel készült érdekes, hangulatos vagy vicces új küldetéseiket.

A két új frakció - amiben nem olyan kis zöld emberkék szerepelnek, mint amikre gyanakodni lehetett - a bizonyíték, hogy valószínűleg nem sectoidokat kell majd öldökölnünk a kampányban. Sokkal valószínűbb, hogy a napjainkban újraértelmezett "kis zöld emberkék" lesznek az ellenség: azaz egy független országba beszivárgó orosz katonák. Megtippelhetjük azt is, hogy Livonia egy baltikumi ország, így még aktuálpolitikaibb kampányt kapunk, de ezt nyilván tompítja az űrlényes történet. Vagy inkább még érdekesebbé teszi - meglátjuk július végén. Addig is nevessünk együtt az Arma 3 veterán játékosaival, akik meglátva a trailerben az idegenek által lebegtetett tárgyakat így kuncogtak magukban: "Aha, szóval a speciálisan béna BIS fizikai motor így kap értelmet, és lesz hibából előny!" ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Arma 3

« Előző hír: Trials of Fire próbakör – A kietlen puszta kalandorai
Következő hír: Total War: Three Kingdoms launch trailer »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 2)

Lacko
Lacko 2019.05.24. 15:15
És igen! Kiadták, hogy mi lesz a Collector Edtion-ben: többek közt alufólia sapka. :D
Tudnak élni. Cseh humor.
Baracklekvár
Baracklekvár 2019.05.24. 16:40
Hát bizony, én nem bántam volna a Sectoid-féle megközelítést sem. Az hozott volna tényleg valami újat. Tulajdonképpen amit már úgy 25 éve várunk.