Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 – bemutatkozott a Toreador klán

A művészetek nagy kedvelői már Seattle alapítása óta „élnek” a környéken.

2019.05.21. 14:41 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A napokban folytatódott a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 vámpírklánjainak bemutatása. Korábban megismerhettük a klánnak csak alig-alig nevezhető Thinbloods tagjait, majd bemutatkoztak a számkivetettek a Brujah klánban. Őket követte nemrégiben az ősi tanokat kutató Tremere klán, hogy legutóbb az egyik legnagyobb folytassa a sort.

Ez a Toreador, amely Seattle vámpírklánjai közül valóban az egyik legnagyobbnak számít. Tagjai, akik közül sokan már a telepesekkel egyszerre érkezett a környékre, egytől egyig nagy kedvelői és tehetséges művelői a különböző művészeteknek. Akad köztük költő, építész, zeneszerző és festő is. Éppen ezért általában valamilyen művészettel kapcsolatos esemény környékén találjuk meg őket, gyakran neves kulturális vagy politikai személyek társaságában. De ez ne tévesszen meg senkit, a Toreador tagjai rendkívül veszélyesek is tudnak lenni.

Mint minden vámpír, ők is rendelkeznek egyedi képességekkel, amelyek a Presence és a Celerity kategóriákba sorolódnak. A Presence két képessége önmagában ártalmatlan, így nem is ütközik a vámpírok inkognitójának íratlan szabályaiba sem. Az egyik ilyen képesség az Awe, amely a vámpír körül állókat rövid időre kába ámulatba ejti, utólag pedig nem emlékeznek semmire. Ideális, ha fel akar szívódni a vámpír. A másik képesség pedig az Entrance, amellyel a közeli embereket transzba lehet ejteni, ők pedig elterelik az ellenség figyelmét.

A Celerity kategóriába sorolt két képesség – az Unseen Storm és az Accelerate – viszont már alkalmas rá, hogy leleplezze a vámpírt, így ezt nem lehet avatatlan szemek előtt büntetlenül alkalmazni. Az Unseen Storm olyan gyors irány és helyváltoztatást tesz lehetővé, hogy a külső szemlélő számára egy pillanatra láthatatlanná is válunk. Így az ellenség hátába kerülhetünk, váratlan irányból indíthatunk támadást, illetve szorult helyzetben a menekülésben is hasznos. Az Accelerate is hasonló, csak épp nem egy rövid ugrást, hanem egy sokkal hosszabb folyamatot takar. Olyan gyorsan tudunk mozogni, hogy a környezet szinte álló helyzetbe fagy, az ellenség ledermed, a kilőtt golyók mátrixosan lelassulnak.

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 lassan egyre többet megmutat magából, de sajnos tényleges játékmenetet egyelőre nem mutattak a készítők. Erre azért az E3 vagy a gamescom alkalmából van nagyobb esély. A premierre viszont csak 2020 első negyedévében lehet számítani. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

« Előző hír: Fejlesztői minikonferencia lesz Budapesten
Következő hír: Közeleg a Code Vein zárt hálózati tesztje »