Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Vampire: The Masquerade – Bloodline 2 klánbemutatók

A készítők a napokban elkezdték felfedni a játékban szereplő klánokat.

2019.05.04. 15:52 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Számtalan hibája ellenére sokan máig az egyik legjobb szerepjátéknak tartják a 2004-es Vampire: The Masquerade – Bloodlinest. Éppen ezért rajongók millióinak dobbant nagyot a szíve, amikor márciusban a Paradox Interactive bejelentette a folytatást.

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-ről azóta alig lehetett hallani, de ez nem annyira meglepő, hiszen a premierre leghamarabb is csak 2020-ban lehet számítani. A napokban azonban a fejlesztő Hardsuit Labs elkezdte csepegtetni az információkat. A Vampire: The Masquerade világát számos egymással harcban vagy épp szövetségben álló vámpírklán uralja. Ezek közül mostanra kettőt fedtek fel.

Az első a Thinbloods, amely tulajdonképpen a vámpírok közötti hierarchia alján helyezkedik el. Megvannak ugyan a maguk egyedi képességei, de összességében messze elmaradnak erőben a vámpírarisztokráciától. Valójában a Thinbloods klánt tekinthetjük amolyan belépő szintnek a vérszívók családjában, a magasabban jegyzett klánok nem is tekintik őket igazi vámpíroknak. Ennek megfelelően a játék legelején mi is ebbe a csoportba fogunk tartozni, innen kell majd egyre feljebb másznunk a ranglétrán. Thinblood vámpírlétünk kezdetén három lehetőség közül választhatunk: Mentalism, Nebulation és Chiropteran. Ezek más egyedi képességekkel ruháznak fel, így más eszköztár áll rendelkezésünkre a csaták során.

A második klán, amelyet lelepleztek, már valamivel magasabban áll a hierarchiában, de még így is a számkivetettek közé sorolják őket. Az arisztokrácia csak megvetéssel és lenézően tekint rájuk, holott a Brujah klán tagjai fizikailag a legerősebb és leggyorsabb vámpírok közé tartoznak. Hogy a klán tagjai – vagyis a játékosok – melyik irányt követik, az rajtuk áll. Ha a Potence képességet választják, brutális fizikai erővel ruházzák fel magukat. Ha pedig a Celerity mellett döntenek, villámgyorssá és mozgékonnyá válnak. Akárhogy is, veszedelmes ellenfél lesznek bármely más vámpír számára.

Egyelőre ezt a két klánt leplezték le tehát a készítők egy-egy új előzetesben. Sajnos játékmenet-bemutatókról nincs szó, de valami legalább elindult, és számíthatunk rá, hogy a következő hetekben folyamatosan mutatják majd be az újabb és újabb klánokat. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

« Előző hír: Overcooked 2 – Campfire Cook Off DLC
Következő hír: Kooperatív mód a Conan Unconqueredben »