Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Megjelent a Global Mobilization DLC az Arma 3-hoz

A hidegháború "mi lett volna, ha" csatáiba csöppenhetünk a megosztott Németország két felével az új DLC-ben.

2019.04.30. 13:45 | szerző: Lacko | kategória: Játék

Az Arma 3-at fejlesztő és kiadó Bohemia Interactive egy új kísérletbe kezdett: a saját készítésű DLC-k mellett kitaláltak egy gyűjtőfogalmat, a Creator DLC-t, aminek keretében külsős cégek által készített tartalmakat fognak kiadni. Ennek egyfelől nagyon örülhetünk, hiszen újabb tartalmakkal bővíthetjük a játékot, és pénzünk is jó helyre megy: az Arma 3 fejlesztésére. Azonban leegyszerűsítve a történetet ez majdnemhogy kimeríti a fizetős modok kategóriáját. Konkrétan a most megjelent, hidegháborús német modokkal még nem találkoztam, de a hozzá adott térképet és sok-sok egységet már láttam az ingyenes modok között a Steam Workshopban. Persze érthető, hogy azáltal, hogy egybecsomagolták DLC-nek, a Bohemia felelősséget vállal a minőségért, és azért, hogy ezek, így együtt biztosan működni fognak.

A most megjelent Global Mobilization DLC a hidegháború Németországába repít minket - ennek a történelmi időnek személy szerint nagyon örülök, mert annyira nem jött be a 2035-ben játszódó futurisztikus világ -, és a kelet- illetve nyugatnémet hadsereg eszközeivel harcolhatunk a virtuális csatatéren. A DLC tartalmaz egy 419 km2-es térképet, Weferlingent, 42 járművet (ezeknek egy része nem teljesen különbözik, csak egy-egy változata az alapnak), 21 új fegyvert, valamint korhű ruházatot (remélem, viszontlátom majd BW ingeimet). És ami szerintem a lényeg: egy új, 10 küldetésből álló kampányt és 17 db többjátékos scenariót.

Az új DLC-hez az alapjáték is frissült (illetve Steam leárazás is társult), amivel a megvásárolt DLC-inket kapcsolhatjuk ki-be az indítóprogramban. Eddig ezt csak modokkal tehettük meg, ami előreveti, hogy a fejlesztők még több ilyen Creator DLC-t szeretnének majd kiadni, ami - ha mindet egyszerre akarnánk betölteni - növelné az indulási időt. Ezért lehetőséget adnak rá, hogy csak azt kapcsoljuk be indítás előtt, amelyikkel ténylegesen játszani szeretnénk.

Ami szerintem mindenképp nagyon jó hír ezzel a DLC-vel kapcsolatban, az az, hogy az Arma-sorozat visszatér a gyökereihez. Hiszen az első játék 1985-ben játszódott, szintén a hidegháborúban. És azok a játékosok, akik kezdetektől játszanak a cseh harctérszimulátorral, mind elérzékenyülve gondolnak vissza Armstrong kalandjaira. A DLC-ben található fegyverek és harcjárművek pedig mind ezeket az emlékeket idézik fel. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Arma 3

« Előző hír: Fade to Silence teszt – Amikor a John Carpenter-féle Dolog elszabadul
Következő hír: Itt a Sonic mozifilm előzetese »