25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Szabadidő

Nem sok hiányzik már az új Vakondok film gyűjtéséből

A '80-as és '90-es évek hazai számítógépes szcénáját fogja bemutatni az új epizód. FRISSÍTÉS: elérték a kitűzött célt!

Írta: Dino 3 hozzászólás

Nem sok hiányzik már az új Vakondok film gyűjtéséből

Mint nemrég már megírtuk, a Vakondok dokumentumfilm-sorozat következő epizódjának elkészítéséhez a közösség erejében bíznak az alkotók. Míg a munkájukat ezúttal is lelkesedésből adják bele a projektbe, technikára, utazásra és helyszínekre kell költeniük, és ennek fedezéséhez kezdtek gyűjtésbe az Indiegogo oldalán

A megcélzott 10 ezer dolláros cél felén már félidőben túljutottak, azóta pedig még jobban belendült az adakozás, így jelenleg, miközben a 42 napos kampányból még 18 nap hátra van, a szükséges összeg már majdnem 90%-a összegyűlt. Ez alapján szinte biztosra vehetjük, hogy elkészül az újabb Vakondok epizód, amely ezúttal a '80-as és '90-es évek hazai számítógépes szcénáját mutatja majd be, a becsempészett Commodore 64-ektől a copy partykon át az akkoriban ezen körökben fogalomnak számító Csokonai klubig.

Cikkajánló
Gyűjtés indult a következő Vakondok film elkészítéséhez

Gyűjtés indult a következő Vakondok film elkészítéséhez

A '80-as és '90-es évek hazai számítógépes szcénáját tervezik bemutatni az újabb dokumentumfilmben.

A Vakondok sorozat az underground zenei világ bemutatásával indult el, a második részben azonban már a demoscene volt soron. A harmadik epizód visszatért a zenei témakörhöz, azonban a 2017-ben bemutatott, Végigjátszás alcímű negyedik részben ismét számítógépes témához fordultak. Ebben ugyanis a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát, a '80-as–'90-es évek időszakát mutatják be, 47 interjúalany közreműködésével.
Ezt az epizódot alább meg is nézhetitek teljes terjedelmében, ha pedig megvásárolnátok a teljes, mintegy 40 órányi nyersanyaggal kibővített, kétlemezes Blu-ray kiadást, itt még megrendelhetitek.
Ha pedig támogatnád az új rész elkészülését, itt teheted meg, különböző szponzori szintek közül választva
FRISSÍTÉS: Elérték a kitűzött célt, megvan a 10 ezer dollár. Azonban aki úgy érzi, szívesen támogatná a projektet, még bátran álljon be támogatónak - Szilárdék tuti, hogy hasznosan tudják elkölteni az extra pénzeket is.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Madrac
Madrac [4263]
Dehogy voltam. Viszont annyi ilyen rendezvényen voltam akkoriban, hogy egész jó eséllyel feltűnhetek. Mondjuk Pecsában nem voltam sose.
Dino
Dino [5990]
Madrac: Ha Te voltál az egyik jelentkező a statisztaságot tartalmazó támogatói szinten, akkor mindenképp. ;-)
Madrac
Madrac [4263]
Vajon ott leszek valamelyik felvételen? :D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)