Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Robbantott az Apex Legends

A legújabb BR-őrület máris elérte az 50 milliós játékosszámot.

2019.03.05. 15:41 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha battle royale, akkor PUBG és Fortnite. Ez volt az alapfelvetés az elmúlt hónapokban, hiszen érdemi kihívó nélkül vígan ellubickolt e kettő a dicsfényben. Igen ám, de szinte a semmiből felbukkant az Apex Legends, a Respawn Entertainment új játéka. Ez is battle royale, ez is ingyenes és a jelek szerint ez is népszerű.

Nem is kicsit, ugyanis a legfrissebb hírek szerint az Apex Legends játékosbázisa a premier óta eltelt néhány hét alatt el is érte az 50 milliós álomhatárt. Ez már önmagában is egy nagyon szép eredmény, hát még, ha hozzá vesszük, hogy a Fortnite-nak ugyanehhez a szinthez anno több mint kétszer ennyi időre volt szüksége. Az Apex Legends növekedés ugyan az elmúlt időszakban kis lassulásnak indult, de még így is jóval meredekebb görbét ír le, mint a közvetlen konkurenciáé. Az első napon máris 2,5 millió játékossal számolhattak, majd három nap alatt ez megnégyszereződött, és átlépték a 10 milliós határt. A 25 millióra sem kellett sokat várni, mindössze egyetlen héttel a premier után már itt tartott a játék.

Hogy az Apex Legends végül beéri-e a Fortnite-ot, egyelőre nehéz megjósolni, mindenesetre az esélye megvan rá. Pláne úgy, hogy az Epic játékának elég nagy lökést adott a mobilos megjelenés, ezzel érték el ugyanis a 200 milliós játékosszámot. Az Apex Legends viszont (még?) nem rendelkezik mobilos verzióval. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Apex Legends

« Előző hír: SNOW teszt – Tony Hawk (Hó(k)) a havon?
Következő hír: Készül a Trine 4: The Nightmare Prince »