Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Konzol - Nintendo

Nintendo Direct összefoglaló – íme az idei Switch felhozatal

Újdonságok, portok és felújítások garmadája érkezik az év során a Nintendo konzoljára.

2019.02.14. 00:14 | szerző: Dino | kategória: Konzol - Nintendo

A Nintendo közel 40 perces prezentációban mutatta be a Switchre az év során várható fontosabb újdonságokat. A bemutató igen feszes tempójú volt, egymás után jöttek az újabb és újabb dolgok, gyors összefoglalónkban így inkább csak címszavakban írunk mindenről.

Folytatást kap a mariós pályaszerkesztő játék, júniusban érkezik a Super Mario Maker 2.

Nyáron kizárólag Switchre egy új Marvel Ultimate Alliance fejezet jelenik meg, a Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order, ebben először játszhatunk a Nintendo masináján Marvel hősökkel – például a Guardians of Galaxy, az Avengers és az X-Men tagjaival. Négyfős akcióra lesz lehetőség, akár helyi, akár online játékban.

A logikai játékok kedvelői örülhetnek a Boxboy folytatásának, a Boxboy+Boxgirlnek, új feladványokkal, összesen 270 új pályával, valamint kétfős kooperatív játéklehetőséggel. Az új rész április 26-án jelenik meg.

Több játék kap frissítést is. Például 3.0-s verziót kap a Super Smash Bros. Ultimate frissítés tavasszal. A Challenger Pack 1-ben pedig Jokert kapjuk meg új karakternek, még április vége előtt. A Captain Toad: Treasure Tracker ingyenes frissítése kétfős kooperatív játéklehetőséget hoz (ez röviddel a most lezajlott prezentáció után válik elérhetővé), de fizetős tartalom is jön március 14-én, 18 új kihívással, 5 új pályával. A Starlink: Battle for Atlas tavaszi frissítése is új küldetéseket hoz.

A nyáron érkező Bloodstained: Ritual of the Night egy 2D-s oldalra scrollozós akciójáték lesz, amelyben a gravitációt is megfordíthatjuk.

Kicsit a Minecraftra hajaz a június 12-én megjelenő Dragon Quest Builders 2, amelyben négyfős helyi vagy online kooperatív játéklehetőség is lesz, no meg FPS nézet és víz alatti mászkálás.

Ősszel jön a Dragon Quest XI S Echoes of an Elusive Age Definitive Edition, körökre osztott csatákkal, nagy bejárható világgal, varázslatokkal, mellékküldetésekkel és különféle kiegészítő tevékenységekkel, mint például kaszinóval és lóversennyel. Bármikor átválthatunk a 16-bites kort idéző 2D-s megjelenítésre is a modern 3D-ről.

Családi játék lesz különböző minijátékokkal a Disney Tsum Tsum Festival, amely valamikor az év során lesz kész. Switch remastert kap a Rune Factory 4 Special, valamikor az év folyamán, de a rajongók megnyugtatására elmondták, hogy készül a Rune Factory 5 is.

Nyáron jelenik meg az I Am Setsuna fejlesztőinek újabb jáétka, az Oninaki.

A Yoshi's Crafted World március 29-i megjelenése már nincs messze, hamarosan pedig demo is elérhető lesz belőle.

Kis csúszással július 26-ára változott a Fire Emblem: Three Houses megjelenése. Apánk seregében zsoldosként kezdünk, aztán a Monasterybe kerülve az ottani tanulókat kell irányítanunk, választva a három ház közül. A csatákban is tanulóink lesznek segítségünkre, akik fejlődnek, és az egymás közti kommunikációjuk is fontos szerepet játszik.

A Nintendo Switch Online felhasználók számára érhető el az ingyenes Tetris 99, amelyben 99 játékos verseng egymással egyfajta battle royale stílusban. Ősszel kap Switch-portot a Dead by Daylight aszimmetrikus multiplayer játék. Toby Fox új alkotása, a Deltarune egy ingyenes első fejezettel indul február 28-án. Nyáron jelenik meg a Daemon X Machina, de Prototype Missions címmel demót próbálhatunk ki belőle, benne 4 küldetéssel és 1 boss harccal.

Az összes eddigi tartalommal, 100 autóval és 100 pályával érkezik nyáron a GRID Autosport, amelyben ketten osztott képernyős módban is versenyezhetünk. Tavasszal jelenik meg a Hellblade: Senua's Sacrifice Switch változata. Április 23-án jön a Mortal Kombat 11, március 22-én az Unravel Two és május 21-én a touchscreent is alkalmazó Assassin's Creed III Remastered. A legandás Final Fantasy VII március 26-án jelenik meg Switchre, szintén márciusi megjelenés lesz a Chocobo's Mystery Dungeon Everybuddy!, és mostantól érhető el a Final Fantasy IX Switchre.

Új játék készül a PlatinumGamesnél, Astral Chain címmel, augusztus 30-i megjelenési dátummal, de a cégnél a Bayonetta 3-on is dolgoznak.

Végül pedig még egy remasterről hullt le a lepel: az év folyamán jelenik meg az 1993-as The Legend of Zelda: Link's Awakening felújítása Switchre.

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Tom Clancy’s The Division 2 privát béta – tisztogatás Washingtonban
Következő hír: Far Cry New Dawn teszt - Hope megye kivirágzott az atomcsapás után »