Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Túlélőhorror Csernobilban: készül a Chernobylite

Őszre várható a NecroVisioN és a World War 3 fejlesztőinek új játéka.

2019.02.07. 11:44 | szerző: Dino | kategória: Játék

Csernobil kifogyhatatlan forrás a videojátékok számára. A 33 évvel ezelőtti atomerőmű-katasztrófa helyszíne már számos játék helyszínéül szolgált. Gondoljunk csak a S.T.A.L.K.E.R.-re, de a Call of Dutyban is szerepelt a szellemváros. Most a The Farm 51 csapata vette elő a témát.

A lengyel fejlesztőknek olyan játékokat köszönhettünk eddig, mint a NecroVisioN, a Get Even vagy a tavalyi World War 3, most pedig egy sci-fi túlélőhorroron dolgoznak, a Chernobylite-on.

A játékban szabadon járhatjuk be az ún. 30 km-es zónát, az erőműnél történt katasztrófa után kitelepített területet, amelyet 3D-s scannelés segítségével modelleztek. A nem lineáris formában kibontakozó sztori 30 évvel játszódik a baleset után. A szennyezettség egyre nő, a robbanás következtében megjelent, chernobylite nevű veszélyes anyagnak köszönhetően. A környéken élők fura dolgokról számolnak be, olyanokról, amelyekről korábban csak a rosszul viselkedő gyerekeknek meséltek. Ide érkezik főhősünk, aki a baleset során elveszett barátnőjének keresésére indult, azonban egy sötét titkot fedez fel az egész mögött.

Szövetkezhetünk vagy versenghetünk a zónában bóklászó többi stalkerrel, miközben a hadsereg tagjai és természetfeletti veszélyek is leselkednek ránk - a fő cél azonban természetesen nem más, mint a túlélés. Felszerelésünket és fegyverinket pedig a stílusnak megfelelően craftolással rakhatjuk össze.

Az Unreal Engine 4-re épülő Chernobylite PC-re és konzolokra készül, és várhatóan idén ősszel fog megjelenni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Chernobylite

« Előző hír: AOC Agon AG241QG – villámgyors G-Sync monitor
Következő hír: Kerekes járművek érkeznek a World of Tanksbe »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 1)

Snapsz
Snapsz 2019.02.08. 09:48
Nem szeretem az ilyen parás dolgokat, így jó eséllyel kimarad a játék, de nekem ez tetszik. Mondjuk nekem mindig is bejött a posztapokaliptikus téma, de inkább a Mad Maxféle vonal, nem a szellemes mutánsos dolog. :) Bár azt is érdekesnek tartom, csak az alacsony ingerküszöböm miatt sajnos nincs rám jó hatással. :D