25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Mansa Musa és Mali is a Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Stormban

Az újévben is folytatódnak a kiegészítő új népeinek bemutatói.

Írta: GeryG

A Firaxis is kipihente a karácsonyt és szilvesztert, így most már újult erővel folytatják a munkát a Sid Meier’s Civilization VI következő kiegészítője, a Gathering Storm felett. Ahogy azt az előző év végén megszokhattuk, folyamatosan mutatják be az újabb és újabb népeket, a soron következő pedig Mali.

Malit Mansa Musa vezeti majd a játékban, ami nem is csoda, hiszen a császárt a történelem leggazdagabb embereként emlegetik, akinek vagyonai mai ésszel fel sem fogható volt. A nép is ennek megfelelő egyedi képességeket és extrákat kap. A kereskedelmi központokat például felváltja a Suguba, amelyben a városok sokkal olcsóbban vásárolhatnak aranyért vagy hitért új épületeket, kerületeket és egységeket. Emellett extra aranyat kapunk minden városhoz kapcsolódó szent hely, folyó vagy külső kerület után is. A Song of the Jeli képesség révén minden város körüli sivatagos terület extra hitet és élelmet kap. Cserébe a bányák kevesebb termelést biztosítanak, viszont sokkal több aranyat adnak. Mali népét választva hitért is vásárolhatunk ugyan épületeket és egységeket, ugyanakkor ezek puszta megépítése sokkal lassabb folyamat.

Nem marad el az egyedi katonai egység sem, ez a Mandekalu lovasság lesz, amely a klasszikus lovagokat váltja ki. A Mandekalu lovasság amellett, hogy minden győzelem után a szintjének megfelelő mennyiségű aranyat generál, a közelében (legalább négy szektoron belül) lévő kereskedőket is megvédi a fosztogatóktól.

Mansa Musa egyedi képessége pedig a kereskedelemhez kötődik: a nemzetközi kereskedelmi utak extra aranyat generálnak, valamint egy extra kereskedő pozíciót is kapunk mind arany korszak kezdetén.

A Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm premierje már nincs messze, február 14-én várható.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Sid Meier's Civilization VI
  • Sid Meier's Civilization VI

Sid Meier's Civilization VI

Platform:

Fejlesztő: 2K Games

Kiadó: Firaxis Games

Megjelenés:
2016. október 21. PC, Mac
2018. november 16. Switch
2019. november 22. PS4, X1
2020. augusztus 13. iOS, Android

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!