Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Megjelent a Command & Conquer Rivals

Megérkezett a bejelentésekor nagy port kavart mobilos játék.

2018.12.05. 13:53 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha van olyan stratégiai sorozat, amelynek milliós rajongótábora van, pedig már sok-sok éve egyetlen új epizóddal sem örvendeztette meg őket, akkor az a Command & Conquer. A széria még a '90-es évek derekán debütált, majd előbb a Red Alert, később pedig a Tiberian Sun sorozatokkal lopta be magát a játékosok szívébe. Ám, ha nem számoljuk a 2012-ben megjelent Command & Conquer: Tiberium Alliances című böngészős játékot, akkor lassan egy évtizede nem folytatódott a sorozat.

Az idei E3-on az EA előrukkolt egy bejelentéssel, ám ez finoman szólva sem nyerte el a rajongót tetszését. A Command & Conquer Rivals ugyanis nem egy várva várt nagy folytatás, hanem egy iOS-re és Androidra készült multiplayer alkotás. A játékmenet sem sokban hasonlít a széria más epizódjaira, ugyanis egy piciny térkép két oldalán álló bázisokból kell a térkép közepén álló rakétasilót elfoglalni. Az a csapat nyer, aki előbb hódítja meg a térképen található ellenőrzőpontokat, ezáltal előbb jut el a silóhoz és a rakétákkal felrobbantja az ellenséges bázist.

Cikkajánló
Remastered kiadást kap a Command & Conquer és a Red Alert is
Az eredeti fejlesztők által alapított Petroglyph csapatot bízták meg a munkával.
» Olvasd el!

A rajongók természetesen már a bejelentéskor is nekiugrottak a projektnek és a fejlesztő EA Redwood Studiosnak, hiszen mindenki egy teljes értékű folytatásra vár már évek óta. Hogy a Command & Conquer Rivals mennyire lett jó játék, annak mostantól mindenki maga járhat utána, ugyanis tegnap megérkezett a Google Play áruházába és az App Store-ba is. Mivel ingyenes, egy esélyt adhat neki. Arra talán jó lehet, hogy egy picit elszórakoztasson minket, amíg a Command & Conquer és Command & Conquer: Red Alert nemrégiben bejelentett felújítására várunk. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Command and Conquer Rivals

« Előző hír: The Council launch trailer
Következő hír: Legkorábban 2021-ben várható a következő Dragon Age »