Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Remastered kiadást kap a Command & Conquer és a Red Alert is

Az eredeti fejlesztők által alapított Petroglyph csapatot bízták meg a munkával.

2018.11.14. 20:51 | szerző: Dino | kategória: Játék

Az elmúlt évek során számos döntésükkel a játékosok ellenszenvét kivívó Electronic Arts talán egy kicsit köszörülhet most a nevén esett csorbán. A mai bejelentésük ugyanis arról szól, hogy remastered kiadást kap az RTS-klasszikus Command & Conquer, és a közösség korábbi reakcióit látva egyúttal a Command & Conquer: Red Alert is. Az előbbihez ráadásnak pedig jár majd alapból a Covert Ops, a Counterstrike és az Aftermath kiegészítő is. A hírben pedig azt is külön fontosnak látták kiemelni (és az elmúlt időszak trendjei fényében ez nem véletlen), hogy a játékban nem lesz mikrotranzakció.

A fejlesztést pedig nem akárkire bízták, hanem arra a Petroglyph Games csapatra, amelyet a Westwood megszűnése után annak néhány munkatársa alapított. Így a remastered verziók elkészítésében több olyan munkatárs is részt fog venni, akik az eredeti játékokon is dolgoztak. Így például ott van Joe Bostic, aki az első - Tiberian Dawn munkacímű - epizódnak és a Red Alertnek is vezető programozója volt, Steve Tall, aki az utóbbinál volt vezető programozó, valamint Mike Legg, aki a játékok audio részén dolgozott. De a projekthez sikerült megnyerniük Frank Klepackit is, aki zeneszerzőként fog közreműködni a fejlesztésben. A Petroglyph csapat munkáját segíti majd még a Lemon Sky Studios grafikai stúdió is, akik sok-sok új játék mellett például a StarCraft Remastered felújításán is dolgoztak, így megfelelő tapasztalatuk van régi RTS-ek 4K-ra felturbózásában.

A tényleges fejlesztés még nem kezdődött el, az EA pedig a továbbiakban is kíváncsian várja a rajongók véleményét és visszajelzéseit, hogy mi az, amire különösen figyeljenek oda a felújított kiadásoknál. Mi mindenesetre drukkolunk a projektnek, és nagyon bízunk benne, hogy nem jut a 2011-ben bejelentett, majd két évre rá lelőtt Command & Conquer: Generals 2 (később szimplán csak Command & Conquer nevet viselő) játék sorsára a dolog. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Fotó: EA

« Előző hír: Observer és Distrust is a Humble Dystopian Bundle-ben
Következő hír: Novemberben jön konzolokra az Achtung! Cthulhu Tactics »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 15)

Sityi
Sityi 2018.11.15. 12:02
A Dune 1-et nem a Westwood készítette, hanem a francia Cryo. Inkább kalandjáték volt, semmint stratégia - bár a játék második felében sereget toboroztunk a fremenekből a Harkonnenek ellen.
gregmerch
gregmerch 2018.11.15. 12:11
Tudom, Pisti. Ezért is írtam, hogy a Dune 2-t hozták ki ;-). A Cryo akkoriban nagy név volt (KGB stb.). Ők is jól eltűntek...
Peace
Peace 2018.11.15. 12:20
Utólag kipróbáltam sok év elteltével. Nagyon nem tetszett. Nem bántam, hogy a második résszel találkoztam először.
Pras
Pras 2018.11.15. 12:51
Még egy Tiberian Sun-t is el tudnék fogadni, de nem leszek telhetetlen. :)
Raistlin666
Raistlin666 2018.11.15. 14:13
Én ma fel is raktam a Tiberian Sun-t meg hozzá 1-2 csinosítót (+ini-ben 1080p beállítva)...:-D