Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Elég morbid keretsztorival jön a Rage in Peace dühjáték

PC-re és Switchre jelenik meg az újabb rage game.

2018.07.31. 10:55 | szerző: Dino | kategória: Játék

Leginkább a kiabálós-káromkodós stílust művelő youtube-osoknak köszönhetően lett nagy népszerűsége az ún. dühjátékoknak (közismertebb nevén rage game). Az emberek közül ugyanis úgy néz ki, sokan szeretnek röhögni azon, ahogy mások ezredik nekifutásra is belerohannak ugyanabba a csapdába vagy újra meg újra leesnek ugyanarról a platformról, és ezt kisípolásra érdemes módon kommentálják. Ebbe a stílusba érkezik a kis indonéz csapat, a Rolling Glory Jam első alkotása, a Rage in Peace, amely elsősorban talán morbid történetével próbálja felhívni magára a figyelmet.

A cím ugyanis nem véletlenül hajaz a "nyugodjék békében" angol nyelvű változatára, a "rest in peace"-re. Főhősünk Timmy Malinu, egy 27 éves fiatal, akinek egyetlen álma, hogy otthona melegében, teljes nyugalomban, álmában, a pizsamájában érje a helál. Egy nap azonban egyszer csak megjelenik előtte a Kaszás, és közli szegény sráccal, hogy: "Érted jöttem!" ["Értem?" - "Igen, érted!." - "Nem értem...:" ;-) bocs...] Még azt is elárulja, hogy a fejét fogja elveszteni - és nem csak képletesen.

És itt kapcsolódunk mi a sztoriba: egy platformjáték keretében kell Timmyt irányítanunk, lehetőleg elkerülve minden veszélyes szituációt. Ami nem lesz egyszerű, ugyanis a lehető legváratlanabb helyeken és időpontokban kapunk majd az arcunkba (nyakunkba) mindenféle végzetes csapást. A komor témát színes, kézzel rajzolt, rajzfilmszerű grafikával teszik vidámabbá a fejlesztők, miközben indie együttesek zenéje adja az aláfestést.

A Rage in Peace alapjait 4 évvel ezelőtt, a IndieVsPewDiePie Game Jam során rakták le az indonéz srácok és lányok, hogy aztán a prototípusból kiindulva tökéletesítsék játékukat. Megjelenésére idén ősszel kerül sor, szeptemberben PC-re, majd valamivel később Nintendo Switchre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Rage in Peace

« Előző hír: Napokon belül indul a Call of Duty: Black Ops 4 multi bétája
Következő hír: Kibernetikus punkok 2077-ben, azaz magyar feliratot is kap a Cyberpunk 2077 »