Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Elveszítette az UEFA BL-licencet a Pro Evolution Soccer

Tíz év után nem hosszabbítja meg megállapodását az UEFA és a Konami.

2018.04.20. 13:51 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Minden év őszén összevetésre kerül a jelen kor kér nagy focis szériája, a FIFA és a Pro Evolution Soccer. A versengésből korábban általában a Konami által fejlesztett PES került ki győztesen, ám az utóbbi években már rendre a FIFA bizonyult összeszedettebbnek. A PES állandó hátrányának számít, hogy nem rendelkezik azokkal a licencekkel, amelyek révén a legfontosabb bajnokságok, azok csapatai és játékosai valódi nevükkel és címereikkel szerepelhetnének a játékban. E téren a FIFA mindig is előnyben volt, leszámítva az UEFA Bajnokok Ligája, az UEFA Európa Liga és az UEFA-szuperkupa licenceket, ezeket ugyanis a Konami birtokolja.

Pontosabban csak birtokolta, ugyanis a legfrissebb hírek szerint az UEFA és a kiadó nem hosszabbítja meg a szerződését, amely a BL idei döntőjével jár le. Tíz év együttműködés ér ezzel véget, dacára a 2015-ben három évvel meghosszabbított szerződésnek, amely eredetileg 2019-ig szólt.

A két fél nem indokolta meg a szerződés felbontását, de jó eséllyel anyagi okokra vezethető vissza. Így pedig megnyílik az út az EA Sports előtt, hogy még teljesebbé tegye a licenceket a FIFA újabb epizódjaiban. Az már más kérdés, hogy a Konami mivel próbálja kompenzálni a még nagyobb tartalmi hátrányt a riválissal szemben. A klubszinten kötött néhány licencszerződés ugyanis aligha lesz ehhez elegendő. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Dátumot kapott a Starship Corporation teljes változata
Következő hír: Készül a LEGO Marvel Super Heroes 2 Infinity War DLC-je »