Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Graffitis taktikai játék lesz a Vandals

A holnap érkező játékban körökre osztva kell kicselezni az őröket, hogy összefirkálhassuk a falakat.

2018.04.11. 15:58 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A graffitizés nagyjából az óta létezik, amióta festékszóró sprayt lehet kapni a boltokban… vagy épp az óta, hogy az ősember megfestette vadászatait a barlang falára… Mindenesetre bármilyen régi jelenség is, videojátékos körökben egészen ritkán válik témává. Hirtelen nem is nagyon jut eszembe más játék, mint a 2006-os Marc Ecko’s Getting Up (elvileg készül a folytatás, de ki tudja…), amelyben egy falfirkász srácot alakítottunk, és a leglehetetlenebb helyekre kellett rajzolnunk a városban.

Szóval egy elég szellős piacról van szó, ezt érezhette meg a francia Cosmografik stúdió is, akiknek új játéka, a Vandals ezt a témát dolgozza fel. Egy körökre osztott taktikai játékról van szó, amelyben az őröket és rendőröket kicselezve kell összefirkálnunk a falakat. Csakhogy ez nem lesz olyan egyszerű, mivel csak előre megadott rácson mozoghatunk. A készítők 60 egyre nehezedő pályát ígérnek, amelyek több város, Tokió, New York, Sao Paulo vagy épp Berlin és Párizs utcáin játszódnak. Ha sikeresen kicseleztük az őröket, rendőröket, kutyákat és biztonsági kamerákat, jöhet a firkálás, amit a beépített szerkesztővel tehetünk meg. Az elkészült műveket pedig meg is oszthatjuk a többi játékossal. A játékban szereplő graffitiket olyan ismert művészek ihlették, mint Lady Pink, Keith Haring, Miss Tic vagy Blek Le Rat. Emellett a pályákon elrejtettek 40 a valóságban is létező graffitit, amelyek egészen a '60-as évektől napjainkig mutatják be a művészeti forma fejlődését.

A Vandals holnap fog megjelenni PC-re, iOS-re és Androidra. Utóbbi változatokban arra is van mód, hogy álló helyzetű képernyőn játsszunk, így akár egy kézzel is irányíthatjuk karakterünket (mondjuk reggel a buszon, munkába menet). ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Tündérek a Black Desert Online-ban
Következő hír: Újabb Overkill’s The Walking Dead karakterbemutató »