25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Ingyen van a Carmageddon TDR 2000 a GoG-nál

Túl sok a gyalogos, de túl kevés az idő? Szombat délutánig tart az akció.

Írta: Dino 5 hozzászólás

Újabb ingyenes játékot kínál a GoG, ezúttal a Carmageddon TDR 2000-hez lehet fizetés nélkül hozzájutni. (A játék ára amúgy 3,99 euró lenne.) Az akció január 20-án délután 3 óráig tart, addig lehet igényelni a GoG főoldalán lévő bannerre kattintva.

A széria harmadik részéről így írtunk 2000-es cikkünkben:
"A Carmageddon TDR 2000 egy jó játék, de mint folytatás, nem sok újat hozott. Aki még nem játszott egyetlen Carmageddon játékkal, annak érdekes lehet, az egymásra épülő küldetések pedig a korábbi játékosoknak is elég kihívást biztosítanak, de sajnos az extrák tekintetében nem találkozunk semmi újjal."

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Carmageddon TDR 2000

Platform:

Fejlesztő: Torus

Kiadó: SCi Entertainment Group

Forgalmazó: Ecobit Rt.

Minimális rendszerigény: Pentium II 266/K6-2, 32 MB RAM, 8xCD-ROM

Ajánlott konfiguráció: Pentium III/K7, 64 MB RAM, 3D gyorsító, 8xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Gobiakos
Gobiakos [13218]
Nálam is az első rész az etalon! Ezt még nem telepítettem, de majd alkalomadtán meglesem.
TBone142
TBone142 [416]
Nekem a 2. rész elég nagy csalódás volt annak idején. A zene nem volt rossz, de nekem a Fear Factory az elsőben sokkal jobban adta. Grafika meg olyan felemás... Tök jó volt, hogy ketté lehetett szakítani a kocsit meg betörni az épületek üvegeit, de ugyanakkor olyan volt, mintha minden papírból lett volna.

Viszont a TDR2000-ben én nagyon kellemesen csalódtam. Mindenhol azt olvastam, hogy milyen rossz lett, egy ismerősömnek sem tetszett, stb... Aztán kijött a demója, amit kb. 2 FPS-el vitt a gépem akkoriban, de nekem úgy tűnt, hogy nem rossz ez. Aztán később, mikor már rendesen futott, elkezdtem a teljes verziót, és meg sem álltam a végéig.

Tetszett, hogy bár zombik voltak benne, a 'sztorival' megmagyarázták (persze egy patch megoldotta ezt is :) ).
Tetszett, hogy a pályákon már voltak küldetések, amiket néha rohadt nehéz volt megcsinálni, és tényleg kihívás volt továbbjutni egy-egy pályán.
Nekem bejött a grafikája is. Valahogy érzésre az első és a második rész közé tudnám tenni, csak azoknál szebb effektekkel.
Zenéről nem tudok nyilatkozni, sosem volt olyan verzióm belőle, amihez volt soundtrack (bár YouTube videók alapján bőven elmegy kategória).

Szóval lehet szidni a TDR2000-et, de ha nem próbáljuk hasonlítgatni az első résszel (ami tényleg elég nagy poén Androidon), akkor elég jól el lehet vele lenni.
ivanova36
ivanova36 [1321]
Pontosan, Fear of the Dark album mai napig az összes telefonomon lévő zenemappa törzstagja.
Látványilag rendben volt a Carma2 is, full 3d, reptéri váró üvegtetején reménykedni hogy ne szakadjon be, rugóval lerendezni nagyobb tömegeket, majdnem KO-ról teljesen feljavítani, hogy a köv ellenfél félbevágjon, csak a sebességérzés hiányzott belőle, na meg nagyobb gravitáció. Jupiter gravitáció "buff"-al volt igazán játszható, úgy nem ugrattál 4 háztömbnyit 60km/h-ról 45 fokos emelkedőről...
Az egy volt a tökély ebből a szempontból, bár a gravitáció ott is lehetett volna nagyobb, a sebességérzet kárpótolt.
Dino
Dino [5990]
ivanova36: Én konkrétan a Carmageddon 2-ből ismertem és szerettem meg az Iron Maiden zenéjét, azóta kb. az összes CD-jük a polcra (és rendszeresen a CD-lejátszóba) került. :-D
De LAN-ban valóban az első résszel játszottunk baromi sokat osztálytársaimmal.
ivanova36
ivanova36 [1321]
Carma1 az etalon, a Carma2 zenében és grafikában ért csak a nyomába. A többi említésre sem méltó. Sőt, a Carma1 Androidon is elérhető már, ugyanazzal a megszokott régi pályákkal, hangulattal.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stainlessgames.carmageddon&hl=hu
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (5 db)