Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü

Újra trackball érkezik a Logitechtől: jön az MX ERGO

Hosszú évekig nem volt új hanyattegér a svájciak termékpalettáján.

2017.09.07. 11:23 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

A 2000-es évek elején élték fénykorukat a Logitech termékpalettájában a trackballok, más néven hanyattegerek. A TrackMan szériát akkoriban még több modell is képviselte, de az évek során nem nagyon fejlesztették ezeket, és a 2010-es M570-et kivéve nem is igazán érkezett új termék ezen a vonalon. Ennek persze valószínűleg az az oka, hogy a hagyományos egerekhez képest kevesebben használják a hanyattfordított változatot. Viszont akik ezt szeretik, valószínűleg hiányolták már az újdonságokat, és számukra jelenthet kifejezetten jó hírt, hogy érkezik az új modell, a Logitech MX ERGO.

Újra trackball érkezik a Logitechtől: jön az MX ERGO

Kialakítását tekintve a legfontosabb újítás, hogy a talpazat dőlésszögét 0 és 20 fok közül választhatjuk meg, így a csuklónknak legkényelmesebb pozíciót állíthatjuk be. A jobbkezeseknek készült trackball golyója hüvelykujjunk alá esik, tenyerünk alatt pedig az egereknél megszokott kezelőszervek állnak rendelkezésre, beleértve a középső gombként is funkcionáló, oldalra is billenthető görgőt. Egy külön gombbal válthatunk precíziós módba, ilyenkor még finomabban, pontosabban irányíthatjuk a kurzort. Az Easy-Switch megoldásnak köszönhetően egyszerre két eszközhöz is használhatjuk a vezeték nélküli MX Ergót, anélkül, hogy újra kéne párosítanunk. Emellett támogatja az új trackball a nyár elején bemutatkozott Flow technológiát, amelynek segítségével a két csatlakoztatott eszköz között az egér segítségével tudunk szövegeket/képeket átmásolni vagy file-okat áthelyezni (ehhez a Logitech Options programot kell telepíteni a gépekre).

A vezeték nélkül akár négy hónapig üzemképes MX ERGO akkumulátorát a gyorstöltés funkciónak köszönhetően mindössze egyetlen percig feltölthetjük egy napi használathoz. Az új hanyattegér még ebben a hónapban boltokba kerül, 2 év garanciával, 34999 forintos áron. ■

Újra trackball érkezik a Logitechtől: jön az MX ERGO

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Itt a World of Warships 14. Sea Smackdown videója
Következő hír: Matthew J. Kirby: Assassin’s Creed: Last Descendants – A kán sírja [könyv] »